Büyükelçiler, Tevere'de iftarında buluştu

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçiler, Teverede iftarında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 11:40

İtalya’nın başkenti Roma’da dinler ve kültürlerarası diyalog merkezi olan Tevere Enstitüsü, Vatikan nezdindeki büyükelçileri düzenlediği iftar yemeğinde buluşturdu.

Haberin Devamı

Başkentteki San Gallo Restoranı’ndaki yemeğe; Papalık Konseyi Dinlerarası Diyalog Bakanlığı Müsteşarı Miguel Angel Ayuzo, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Güney Kore, Avusturalya, Avusturya, Endonezya, Macaristan’ın Vatikan nezdindeki büyükelçileri, bazı akademisyenler ve İtalyan senatör Paolo Pietro Amato katıldı.

Roma için iftar vakti olmasıyla konuklara akşamı ezanı dinletildi ve ardından oruçlar açıldı. Yemekte, bazı konuklar Ramazan ayıyla ilgili anılarını anlatırken, yemek Papalık Konseyi Dinlerarası Diyalog Bakanlığı Müsteşarı Ayuzo’nun şükran duasıyla son buldu. İftar yemeğinin ardından, geceyi değerlendiren müsteşar Ayuzo, ”Tevere Enstitüsü’nün her bir üyesine, bize bugün dünyanın en çok ihtiyacı olan yeni kültürlere açık olma, farklılıklara saygı gösterme ve kardeşlik gibi değerleri yakalama fırsatını verdikleri için teşekkür ederim” dedi.

Yemeğe katılan ABD’nin Vatikan Büyükelçisi Miguel Humberto Diaz da, ”Müslüman kardeşlerimizle biraraya gelmek, yemeğimizi, hikayelerimizi paylaşmak, harika bir olanak idi” dedi. Bu tarz etkinliklerle iki dinin liderlerinin, büyükelçilerin, ortak bir yol inşa etmek için biraraya gelmesini büyük fırsat olarak gördüğünü söyleyen ABD Büyükelçisi, yemeğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Büyükelçi Diaz, günümüz dünyasında en çok ihtiyaç duyulan arkadaşlık ve misafirpervelik ruhunu da burada gördüğünü ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!