Büyükelçiden Aşura Günü’nde birlik ve beraberlik mesajı

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçiden Aşura Günü’nde birlik ve beraberlik mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 16:32

Londra’da Cemevi’nde düzenlenen Aşura Günü’ne katılan Türkiye’nin İngiltere Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, “Cemevi, kültürümüzü ve geleneklerimizi gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmada önemli işlev görüyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde (İAKM- Cemevi) Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen “Aşure Günü”ne katıldı.

Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar’ın ardından Cemevi’ne gelen Büyükelçiyi, Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay ile Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzüm ve diğer yöneticiler karşıladı. Vatandaşların bulunduğu salona geçen Büyükelçi Bilgiç ve beraberindeki heyete Aşure ikram edildi. Bilgiç, Cemevi’nin başarılı çalışmalarından dolayı Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni kutladı.
İlk kez Cemevi’ne gelen Büyükelçi Bilgiç, Londra’nın Wood Green bölgesinde inşaatı devam eden ikinci Cemevi’nin binası ile ilgili bilgi aldı. Başkan Demiralay, maddi sıkıntılarla karşılaştıklarını ama en kısa zamanda hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Büyükelçiden Aşura Günü’nde birlik ve beraberlik mesajı


Ziyarette kısa bir konuşma yapan Büyükelçi, “Bir Olalım, Pir Olalım, Diri Olalım. Bu her zaman, bizim birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü olsun. Ama aynı zamanda bu dönemler hepimizin çok ciddi kendi muhasebemizi yaptığımız zamanlardır. Bu ayda kendini muhasebeye tabi tutupta hüzünlenmeyen yoktur. Hepimiz kendi kalbimizi gözden geçirmeliyiz. İçinde zulümden eser var mı? İçinde kine ve nefrete yer var mı? Yani bu kalbin bir Kerbela sahrası olmaması için özelikle bu aylar bir fırsattır” dedi.

MEYDAN RADİKALİZME KALMASIN

Büyükelçi konuşmasında, Alevi toplumunun uyum sağladığını ifade ederek, “Cemevi, kültürümüzü ve geleneklerimizi gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmada önemli işlev görüyor. Bugünde bu duygu ve düşünceler ışığında canlarla biraraya geldik bundanda mukluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum ayrıca, bu yüksek ve kalıcı çabalarınızdan dolayı sizleri de yürükten kutluyorum” diye konuştu.

Başta İngiltere’ olmak üzere bütün dünyada, Birinci Dünya Savaşı’nda sırasında ölenlerin anıldığını hatırlatan Büyükelçi, “Bizler elele kolkola kendi öz vatanımızı savunmak için beraber özveriyle çarpıştık, mücadele verdik. Sonra da Gelibolu ruhunu barışa çevirip kin ve nefret üzerinden gitmedik. Bir barış ve sevgi dilinin ortaya çıkması, bir hoşgörünün ortaya çıkması, bir Hz Mevlana’ya referans yapmak, bir Hacı Bektaş Veli’ye referans yapmak, bir Pir Sultan Abdal’a referans yapmak insanlık adına çok değerli ve önemli mesajlardır. Bunu korumamız gerekiyor yoksa meydan radikalizme kalır” şeklinde konuştu.

Büyükelçiden Aşura Günü’nde birlik ve beraberlik mesajı


TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

Cemevi’nde resmi bir konuşma yapmadığını kalpten konuştuğunu ifade eden Büyükelçi, “Şuan buradan kalp konuşuyor. Yüreğimizin sesini söyleyelim dedim böyle bir günde” dedi.
Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay da, Cemevi olarak barışa katkı sunmak için çaba gösterdiklerini ifade ederek, Alevi kültürünü en iyi şekilde gelecek nesillere taşıma gayreti içinde olduklarını dile getirdi.

Ortadoğu’da ceryan eden olayların bir kısmının Türkiye’nin sınırlarına da dayandığını kaydeden Demiralay, birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi halinde var olan sorunların aşılacağını söyledi.

Toplantıya Büyükelçilik Müsteşarı Ferit Orçun Başaran, Büyükelçilik Başkatibi Recep Kalpak, Türkiye- İngiltere Sağlık Elemanları Birliği Başkanı Dr. Ali Demirbağ, Dr. İsa Özburun, Dr. Erdinç Harputçu, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Karahasan, Suna Hurman, Peray Ahmet, Güney Doğan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar İngiltere Dayanışma Kurulu Üyesi Necmi Akçay’da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!