Büyükelçi Berlin'de

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Berlinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 19:05

Berlin'e atanan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu kente geldi. Karslıoğlu, Pazartesi Cumhurbaşkanı Christian Wulff'e güven mektubu sunup resmen göreve başlayacak.

Haberin Devamı

Görevini tamamlayıp Türkiye'ye dönen Büyükleçi Ahmet Acet'in yerine Berlin büyükelçisi olarak atanan Hüseyin Avni Karslıoğlu önceki gün Berlin'e geldi. Eşi Gamze Karslıoğlu ile birlikte Berlin'e gelen Karslıoğlu'nu havaalanında Elçimüsteşarı İskender Okyay, Başkonsolos Mustafa Pulat, Müşavir Mustafa Yurdakul ve eşleri karşıladı.

Dışişleri Bakanlığından karşılandı
Büyükelçi Karslıoğlu'nu Alman Dışişleri Bakanlığından Protokol Şefi Karl Albrecht Wokolek, Almanya adına karşıladı. Wokalek, Büyükelçi'nin eşi Gamze Karslıoğlu'na bir buket çiçek vererek 'Almanya'ya hoş geldiniz' dedi.

Büyükelçi Karslıoğlu, Tegel Havaalanı'nda bir süre dinlenmek üzere VİP salonluna alındı. Yaklaşık yarım saat burada kalan Karslıoğlu, daha sonra kendisini karşılayan heyet ile birlikte Büyükelçilik rezidansına geçti.

İyi işler yapacağız
Karslıoğlu'nu rezidansta büyükelçilik ve başkonsoloslukta görevli diplomatlar ile çalışanları karşıladı. Tek tek diplomatlar ve çalışanlar ile tanışan Büyükelçi ve eşi Gamze Karslıoğlu, yaklaşık iki saat boyunca rezidansın salonunda kaldı. Karslıoğlu burada yaptığı konuşmada, tecrübeli bir ekiple çalışacağından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Büyükelçi “Görüyorum ki çok tecrübeli arkadaşlar var. Burada hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Almanya'da yaşayan Türk toplumunu ileriye taşıyacağız. Hep beraber iyi işler yapacağız” dedi.

Farklı fikirlerle gelin
Büyükelçi Karslıoğlu, kendisinin çok özel yetenekleri olduğu için değil devlette görev sırasının kendisine geldiği için büyükelçi olduğunu belirterek “Gelecekte her biriniz de benim yerime görev yapacaksınız. Ben sizlerden açık fikirlilikle bana gelmenizi bekliyorum. Bana 'evet efendim siz haklısınız' demeyin. İtiraz edin, farklı düşünceler iletin, konu hakkında fikirlerinizi ve itirazlarınızı mutlaka gerekçelendirin. Ancak böyle verimli çalışabiliriz” dedi.

Bekar diplomatlara tavsiyeler
Tanıştığı diplomatlar arasında bekarların olduğunu da öğrenen Büyükelçi Karslıoğlu, eşlerin başarıda çok önemli olduğunu belirterek “Evlilik önemlidir. Ben 38 yaşında bu mutluluğu yaşadım. Eşlerimiz bizi bayrak gibi göndere çekip aşağıya indirirler. Ben eşim Gamze Hanım'dan hep destek aldım. Onun büyük katkısını gördüm” dedi.

İlk kez 1969'da Berlin'de
Berlin'e ilk kez 1969 yılında geldiğini belirten Karslıoğlu, bu yıl ise Berlin'e Cumhurbaşkanı, Gül, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile birlikte ziyaret ettiğini söyledi. Karslıoğlu “İlk Berlin'e 1969'da babamla birlikte gelmiştik. Zoopalast'ta sinemaya gittik. O dönemde duvar vardı. Berlin çok farklıydı. Berlin'e arabamızla gelmiştik. Doğu Berlin'e Duvar'ın yanında yüksek bir yere çıkıp bakmıştık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!