Büyükelçi Acet Merkez Camisi’ni ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Acet Merkez Camisi’ni ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 17:15

ALMANYA’nın Köln ve Bonn kentlerinde çeşitli temaslarda bulunan Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, ziyaretlerinin ilk durağı olan DİTİB Köln Merkez Camisi inşaatını gezdi.

Haberin Devamı

Berlin Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Başkanı Prof. Dr. Ali Dere’nin ev sahipliği yaptığı ziyarete, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Köln Çalışma Ataşesi Tahsin Özdemir ile birlikte Köln Başkonsolosluğu’ndan ve DİTİB’ten yetkililer katıldı.

Acet beraberindeki heyete camiyi gezdiren Prof. Dr Ali Dere, kaba inşaatı biten caminin bölümleri, projenin ilerleyişi ve son çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İnşaatın beklediğinden hızlı ilerlediğini görmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Büyükelçi Acet ise ziyaret sonunda şu açıklamayı yaptı:

“Bu caminin doğuşunu izleyen birisi olarak bu kadar kısa sürede şu noktaya gelmiş olması gurur verici bir olay. Sadece ince inşaatı kalmış. Türk kültürünün bütün zarafetini bu camiye yansıttığımız zaman Almanya çok güzel bir eser kazanmış olacak. Almanya’daki Türk toplumu bu eserle çok rahat övünebilecek. Diğer taraftan ibadet yeri konusundaki ihtiyacı karşılamak açısından da önemli bir cami olacak. Açılış tarihinde burada olmayı çok isterim. Hayırlı olsun.”

STK TOPLANTISI
Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nde temaslarda bulunan Büyükelçisi Ahmet Acet Köln Başkonsolosluğu’nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de biraraya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıdan görüntü alınmasına izin verildi. Toplantıya Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, Münster Başkonsolosu Nafi Cemal Tosyalı ile 20 kadar sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!