Büyükelçi Acet: "Eğitim önemli"

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Acet: Eğitim önemli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 11:33

Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Hessen Eyeleti temaslarının son gününde Hessen Başbakanı Roland Koch ile kahvaltıda bir araya geldi. Başbakan Koch, Büyükelçi Acet'i başbakanlık binasının girişinde karşıladı.

Haberin Devamı

Başbakanlık binasında gerçekleşen kahvaltı boyunca Koch ve Acet bir saat görüşme fırsatı buldu. Kahvaltıya Frankfurt Başkonsolos'u İlhan Saygılı ve konsolos yardımcısı Ayşe Zeynep Sezen de katıldı.

EĞİTİM İLK SIRADA


Büyükelçi Acet ve yanındakiler daha sonra Hürriyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Hürriyet ve Milliyet'in basıldığı baskı tesislerini gezen Büyükelçi Acet, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hürriyet'in uyuma verdiği katkıdan övgüyle söz eden Acet, eğitimin üzerinde durulması gereken en önemli konu olduğunu söyledi. Almanya'da yaşayan Türkler'in çocuklarının eğitimine önem vermesini talep eden Büyükelçi Acet, "Gelecek iyi eğitim almış veya geçerli bir meslek sahibi olan gençlerin. Anne ve babalar da çocuklarını eğitem yönlendirmeli. Bu arada Almanca çok iyi öğnemilmeli" dedi.

Acet, Hessen Eyaleti'ndeki resmi ziyaretini Hessen Parlamentosu Başkanı Norbert Kartmann'a gerçekleştirdiği ziyaretle noktaladı. Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, bugün Hessen'deki temasları konusunda basını bilgilendirecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!