Büyükelçi Acet, başarı için dil şart

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi Acet, başarı için dil şart
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 15:42

Bremen’de birçok kurumları gezdikten sonra Türk dernek ve kuruluş temsilcileriyle bir toplantı yapan Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, “Sizler burada Türkiye’yi temsil ediyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

Almanya'da kent eyalet konumundaki Bremen'e gelen Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, bir dizi siyasi temaslarda bulunduktan sonra vatandaşlarımızla bir araya geldi. Büyükelçi Acet, temasları sırasında SPD’li Eyalet Meclis Başkanı Christian Weber, Senato ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen, İçişleri Senatörü Ulrich Maeurer ve Eğitim Senatörü Renate Jürgens ile görüştü. Görüşmelerde ağırlıklı olarak Bremen'deki siyasi ve ekonomik gelişmelerin yanı sıra Türk vatandaşlarının durumu ele alındı.

Büyükelçi Ahmet Acet, Bremen’de faaliyet gösteren Türk dernek ve kuruluş temsilcileri, Türk Dili ve Kültürü öğretmenleri ve cami dernekleri temsilcileriyle Bremen Basın Kulübü'nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
Vatandaşlarla yapılan toplantıya Büyükelçi Acet'in yanı sıra Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, Başkonsolos Yardımcısı Melih Tezel, Türkiye’nin Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Vierkötter, Eğitim Ataşesi Ahmet Yaşar Selçuk, Hannover Din Hizmetleri Ataşesi Seyfi Bozkuş ve Sosyal Danışman Sema Yayıcı katıldı.

Başkonsolos Aydın İlhan Durusoy, selamlama konuşması ardından söz alan Büyükelçi Acet, “Sizler burada hepiniz Türkiye’nin temsilcilerisiniz aynasısınız. Bu ülkede başarıyı yakalamak için Almanca konuşmanız şart. Bu nedenle çocuklarınızı, yarınlarınızı ana okullarına mutlaka gönderin. Türk kökenli olduğunuzu unutmadan, Türkçe dilin öğrenimini de bir baba olarak sağlamalısınız" dedi. Acet, toplantıda Bremen'deki Türkler'in durumu ve sorunları hakkında bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!