Büyük maç başladı

Güncelleme Tarihi:

Büyük maç başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2008 22:49

Ülkemizi Gençler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda temsil eden Türkiye Genç Milli Takımı, Mannheim'daki turnuva da İsveç ile yaptığı karşılaşmayı 97-85 kazandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Mannheim kentinde 24. Albert Schweitzer Turnuvası' na katılan genç milli takımımız bugün (Cumartesi) İsveç takımına karşı mücadele verdi.

Albert Schweitzer Turnuvası' na katılan genç milli takımımız ilk maçını İsveç ile oynadı. Mws Halle'de oynanan karşılaşmaya Türkiye Melih, Volkan, Furkan, Erolcan, Enes beşiyle başladı. Çok sayıda Türk'ün desteğini arkasına alan Türkiye karşılaşmaya tutuk başladı. Maçın ilk 2 dakikasında İsveç bulduğu sayılarla 7-1'lik bir seri yakaladı. Daha sonra toparlanan genç milllerimiz, Enes'in pota altındaki etkili oyunuyla maçta dengeyi sağladı. Genç millilerimiz, maçtaki etkinliğini arttırarak ilk periyodu 29-22 önde tamamladı.

2. periyoda da hızlı başlayan genç milllelirimiz savunmadaki başarılı oyununu fast breaklarla sayıya çevirdi. İlk yarısını 62-45 önde tamamladı.

3. periyod karşılıklı basketlerle başladı. 3. periyodun ilk 3 dakikasında Türkiye 69-50 öne geçti. 4. dakikada ise Türkiye maçın en farklı skora ulaştı: 72-52 Maçın budan sonraki bölümlerinde rehavete kapılan gençlerimiz İsveçlilerin dış şutlarına engel olamadı ve 7. dakikada fark 19 sayıya indi: 77-58 Daha sonra toparlanan millilerimiz skoru 78-63'e getirdi. Türk milli takımında sonradan oyuna giren Deniz ve İbrahim'in pota altında etkili oyunuyla farkı açtı.

4. periyota millilerimiz Furkan'ın smaçıyla başladı. Salonu dolduran çok sayda Türk milli takıma büyük destek verdi. 4. periyodun ortalarına doğru millilerimiz yine rehavete kapıldı. Bu sırada İsveç pota altında etkili oldu. Bu dakikalarda millilerimiz İsveç'in uzunlarını durdurmakta zorlandı. 4. periyodun 6. dakikasında skor 82-73 oldu. Turnuvanın ilk maçı olması nedeniyle zayıf rakibi karşısında zaman zaman zorlanan gençlerimiz 4. periyodun son bir dakikasına girilirken farkı 16 sayıya çıkardı: 95-79 Maç millilerimizin 97-85'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Türk Milli Takımı kafile başkanı Barbaros Akkaş maça ilişkin olarak, "İlk maçlar herzaman zor geçer. Milli takım olarak ilk kez İsveç'le karşılaştık. Rakibimizin nasıl bir oyun oynuyacağını bilmediğimiz için maça tedbirli başladık. İlerleyen dakikalarda, çodcuklarımız kendilerini buldular. Kendilerini fazla sıkmadan maçı rahat kazandılar. İnanıyorum ki, bir sonraki Hollanda maçında daha iyli bir oyun sergileyeceğiz. Bizi buruda destekleyen tüm taraftarımıza teşekkür ederim" dedi.



Türkiye'nin ilk beşi: Melih, Volkan, Furkan, Erolcan, Enes

Enes: 20
Fırat: 4
Deniz: 19
Melih: 15
Maxim: 9
Erolcan: 3
Furkan: 2
İbrahim: 8
Volkan: 9
Barış: 2
Erdinç: 3
Sertaç: 3

TÜRKİYE GENÇ MİLLİ BASKETBOL TAKIMI TEKNİK HEYET VE KADROSU

Türkiye Basketbol Milli Takımlar İdari Sorumlusu Barbaros Akkaş'ın refakat ettiği kafilede Taner Günay(Antrenör, Fenerbahçe Ülker), Erhan Ernak (Yardımcı Antrenör, Efes Pilsen), Ömer Büyükaycan (Yardımcı Antrenör, İTÜ), Nezaket Çetin (Yardımcı Antrenör, Şehit Er Süleyman Özdemir İ.Ö.O), Suat Kuruçay (Masör İTÜ) bulunmakta. Genç Milli Erkek Basketbol Takımı ise: Volkan İncekera (Alpella), İbrahim Yıldırım, Erolcan Çinko (Banvit), Can Mutaf, Enes Kanter(Fenerbahçe Ülker), Erdinç Balto Genç Türk Telekom), Melih Mahmutoğlu, Deniz Kılıçlı(Pertevniyal), Sertaç Şanlı, Furkan Aldemir(Pınar Karşıyaka), Fırat Töz, Barış Gökalp(TOFAŞ)

16 takımın yer aldığı 4. Albert Schweitzer Turnuvası'nda A Grubu'nda Genç Milli Takım'ın oynayacağı maç programı şu şekilde;



23 Mart Pazar
16:00 Türkiye Genç Milli Takım - Hollanda

24 Mart Pazartesi
20:00 Türkiye Genç Milli Takım - Almanya

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!