“Bunu hatırlamak bana utanç veriyor”

Güncelleme Tarihi:

“Bunu hatırlamak bana utanç veriyor”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2013 12:52

İlk defa bir federal başbakan görevi esnasında Almanya’nın ilk toplama kampı sayılan Dachau’yu ziyaret etti. Başbakan Merkel, demokrasi düşmanlarına karşı her zaman duyarlı olunmasını istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kenti yakınlarındaki Nazi Toplama Kampı Dachau, ilk defa bir başbakan tarafından görevi esnasında ziyaret edildi. Resmi kayıtlara göre 43 bin kişinin öldürüldüğü nazi kampına gelen Başbakan Angela Merkel , buradaki anıta çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu. Kısa bir müze turu atan başbakana kamptan sağ kurtulanlardan 93 yaşındaki ressam yazar Max Mannheimer eşlik etti. Başbakanı kamptan sağ kurtulanlar adına kurulan derneğin başkanlığı yapan Max Mannheimer’in özel olarak davet etmiş olduğu öğrenildi.

UTANÇ VERİCİ

Başbakan Merkel, toplama kampında yaşayan dramı hatırlamanın kendisine büyük bir hüzün ve utanç verdiğini söyledi. Alman halkına her türlü ırkçılığa karşı mücadele etme sorumluluğu düştüğünü vurgulayan Merkel, “Burada olup bitenlerin nesilden nesile aktartılması ve genç insanların Almanya’nın tarihinde nasıl bir acı verilmiş olduğunu bilmesi gerekir” dedi.

ÇADIR MİTİNGİNDE KONUŞTU

Haberin Devamı

Kamp ziyaretinin ardından Dachau merkezinde halk şenliği için kurulan bira çadırına geçen Başbakan Merkel, burada da seçmenlere seslendi. Dachau ziyaretine de değinen Başbakan, “Ülkemizde bundan böyle asla böylesi bir olay yaşanmamalı. İnsanlar kültür ve dinlerinden dolayı dışlanmamalı, hor görülmemeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!