BUNU BİR TÜRK SÖYLERSE...

Güncelleme Tarihi:

BUNU BİR TÜRK SÖYLERSE...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 12:28

Türkiye kökenli Alman yazar Akif Pirinçci'nin PEGIDA gösterisinde “Maalesef şu sıra toplama kampları devre dışı” sözleri Almanya'yı şoke etti. Almanlar, “Bunu göçmen bir Türk mü söylüyor!”, diye parmak ısırırken, Bertelsmann Yayınevi yazarla tüm sözleşmelerini iptal etti ve kitaplarının satışını durdurdu.

Haberin Devamı

Yabancı ve göçmen karşıtı Batı’nın İslamlaşması’na karşı Avrupalı Yurtseverler (PEGIDA), Dresden’deki birinci yıl kutlamasına Türkiye kökenli yazar Akif Pirinçci’yi davet ederek, bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyordu.

BUNU BİR TÜRK SÖYLERSE...


Hem, “Biz yabancı düşmanı değiliz” diyecek, hem de “Bakın göçmenler bile fazla mülteci gelmesine karşı” mesajı verecekti. Fakat “Başka alternatifler de var. Ama maalesef şu sıra toplama kampları devre dışı” diyen Akif Pirinçci’nin bu sözleri, her şeyi altüst etti.

Almanlar ise göçmen kökenli bir yazarın bu sözleri karşısında şoke oldu. Sokaktaki Almanlar, “Bunu bir Türk mü söylemiş diye parmak ısırırken”, birçok Alman savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

PAHALIYA PATLADI

PEGIDA’nın birinci yaş gününü takiben 20 Ekim’de Akif Pirinçci’nin yaş günü vardı. Akif Pirinçci, PEGIDA’nın yaş günün kutladı ama kendi yaş gününü kutlayamadı.
Çünkü bu sözleri Pirinçci’ye sadece hukuksal değil, maddi olarak da çok pahalıya mal olacak.

Akif Pirinçci’nin polisiye romanlarının yayıncısı Bertelsmann, yazarla tüm sözleşmelerini iptal etti ve kitap satışlarını durdurdu.

Yayınevi aynı gün şu açıklamayı yaptı:
“Yazar Akif Pirinçci’nin Dresden’de PEGIDA gösterisindeki sözleri bizde büyük dehşet ve tepki uyandırdı. Buna karşı kararlıca tavır aldık...” 

Dresden savcılığı ise aynı gün harekete geçti. PEGIDA’nın başı Lutz Bachmann da Facebook sayfasında, “Kararlaştırdığımız konuşma çerçevesinin dışına çıktı” diyerek, Pirinçci’ye sırt çevirdi. 

Dahası var....

Akif Pirinçci’nin ‘Der Kleine Akif’ (Küçük Akif) adlı web sayfası sorumlusu da “Utanıyorum Akif” diyerek sayfayı kapattı.

BUNU BİR TÜRK SÖYLERSE...


Haberin Devamı

ALMANYA MI AKİF Mİ ÇILDIRDI!

Refaha kavuşan Akif Pirinçci, geçen yıl kendi düşüncelerini içeren Deutschland von Sinnen (Almanya Çıldırmış Olmalı) adlı bir kitap yayınladı.
Kitapta göçmenleri, eşcinselleri aşağılayan görüşleri nedeniyle ‘Türk Sarrazin’ denildi. Villasında kendisiyle röportaja gelen kadın gazetecilere evlilik teklifi, erkek gazetecilere ise kadın hikayeleri anlatan Akif Pirinçci için aslında kitabın adı “Akif çıldırmış olmalı” diyenler oldu.
Pirinçci, “Ah Almanya, sen bir cennetsin. Sen güçlü bir boğasın” diye başladığı Almanya Çıldırmış Olmalı kitabında ailesi ve Türkiye ile ilgili ise şöyle yazıyor: 
“Türkiye bize hiçbir şey vermedi, hiçbir şans tanımadı, ne birinci ne ikinci bir şans. Hiçbir şans. Biz o kadar fakirdik ki, kışın evimizde yakacak odun ve kömür paramız bile yoktu. Almanya'nın bizi kabul etmesini akılalmaz bir hediye olarak kabul ettik. Eğer bizden istenseydi, önünde diz çökerek, teşekkür ederdik. Ama Almanlar bunu yapmadı. Bize sadece çalışın, okula gidin, hayatınızdan bir şeyler yapın, bize bir şey borçlu değilsiniz, bu ülkenin üretken, yapıcı, zenginleştirici fertleri olun yeter dediler...” Almanya'ya meteliğe muhtaç olarak geldiklerini anlatan Akif Pirinçci, şimdi kendine tanınan aynı şansın başkalarına tanınmasına karşı çıkıyor. Almanya'ya mülteci göçünü Alman halkının bozulması olarak görüyor.

Haberin Devamı

KÖMÜR ALACAK PARASI YOKTU ŞİMDİ VİLLADA YAŞIYOR

Almanların yazar olarak iyi tanıdığı, Türkler arasında pek fazla tanınmayan Akif Pirinçci kim?

BUNU BİR TÜRK SÖYLERSE...


20 Ekim 1959 İstanbul doğumlu. 1969’da ailesiyle Almanya’ya gelir. Babası kamyonet şoförü olarak çalışır. Ailesi 1980’li yılların ortasında emekli olup tekrar Türkiye’ye döner. Akif Pirinçci ise 1989’da yayınlanan, kedilerin bir cinayet olayını çözdüğü, ‘Felidae’ adlı polisiye romanıyla bir gecede ünlendi. Akıcı bir dil ve heyecanın yanında kedilerin gözüyle dünyayı anlatan modern hayvan polisiye romanı Felidae sadece Almanya’da 2 milyon sattı. Tüm dillere çevrildi. Çizgi film olarak uyarlandı. Bunu diğer polisiye romanları takip etti. Çok fakir bir ailenin çocuğu olan Akif Pirinçci sadece ünlenmekle kalmadı, yüksek bir refaha kavuştu. “Evde ısınmaya odun ve kömür alacak paramız yoktu” diyen Akif Pirinçci, Bonn’da bahçeli villa aldı. Üst kattaki banyosunun küvetinden bahçeyi görmek için de arka duvarı yıktırıp komple cam yaptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!