Bunlar da sanık, ZSCHAEPE de

Güncelleme Tarihi:

Bunlar da sanık, ZSCHAEPE de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 13:25

Berlin’de 20 yaşındaki Jonny’i döverek öldürmekle suçlanan katil zanlısı 5 Türk genci cam kafes içinde yargı önüne çıktı. Bu olay Münih’te 10 cinayet, 15 banka soygunu, bombalı saldırı, terör örgütü kurmak ve ağır kundaklama suçlarından yargılanan NSU elebaşı Beate Zschaepe’nin duruşma salonundaki görüntülerini akla getirdi.

Haberin Devamı

B ERLİN’de geçen yıl 14 Ekim’de eğlence sonrası Alexander Platz’da döverek öldürülen 20 yaşındaki Jonny’nin katil zanlısı altı kişinin yargılanmasına dün başlandı.

Duruşmada beşi tutuklu altı zanlı da hazır bulundu. Basının büyük ilgi gösterdiği duruşmada Jonny’nin ablası Tina da müdahil olarak yer aldı.

Tutuklu yargılanan Melih Y, Osman A. ve Hüseyin İ. kurşun geçirmez cam kafeste aralarında mesafe bırakılarak birlikte oturtulurken, Türkiye’ye kaçıp daha sonra teslim olan Bilal K. ile Onur U. ise ayrı ayrı başka cam kafese kondu. Tutuksuz yargılanan sanık Mehmet E. ise avukatının yanında ön sırada yer aldı. Jonny’nin ablası ise müdahil avukatlarla birlikte katil zanlılarının önünde oturdu.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Zanlılar arasında yaşı en küçük olan Onur U’nun avukatı müvekkilinin yedi sayfalık ifadesini okudu. Onur U’nun yazılı ifadesinde Jonny’i kendisinin dövmediğini ama Jonny’nin arkadaşını dövdüğünü itiraf etti.

Diğer sanıklardan Melih ve Hüseyin’i olaydan birkaç ay önce tanıdığını ve onlarla tesadüfen olay yerinde bulunduklarını anlatı.

Diğer sanıkların birbirlerini tanıdıklarını ve kendisine karşı ifade vereceklerinden korktuğu için Türkiye’ye firar ettiğini de söyledi.

Onur’un ifadesini avukatı okurken, Jonny’nin ablası gözyaşlarını tutamadı. Bilal K, ise kendisinin sadece Melih ve Hüseyin’i tanıdığını, Akdeniz anemisi hastası olduğunu ve düzenli ilaç kullandığını kaydederek, sorumluluğunu yerine getirmek için Berlin’e gelip teslim olduğunu söyledi.

Bilal “Ben Jonny’e bir kez tekmeyle vurdum. O da bacağının üst tarafına. Çok pişmanım. Olay gecesi çok alkol almıştım” dedi.

ALKOLLÜ NASIL HATIRLIYORSUN

Bilal K., ifadesinde çok alkollü olduğunu söyledikten sonra olay gecesi yaşananları ayrıntılı olarak anlatınca mahkeme Başkanı Hakim Helmut Schwenchendick “Alkol herkeste farkı etki yapar ama sen bu kadar içtikten sonra olayları nasıl böyle detaylı hatırlıyorsun” diye Bilal’e soru yöneltti.

Öğleden önceki oturumda hakim bir kez ara verdi. Aradan sonra birbirlerinin akrabaları olan Hüseyin ve Osman’ın ifadesine geçildi.

Hem Osman hem de Hüseyin Onur’un kavgayı başlattığını anlatırken, kendilerinin Jonny’e öldürücü darbeyi vurmadıklarını ileri sürdü. Hüseyin, Bilal’in Jonny’ye yerdeyken vurduğunu söylerken Osman da Bilal’in Jonny’in kafasına vurduğunu anlattı.

Öğleden Sonra yapılan oturumda ise Mehmet E. ile Melih Y.’nin ifadesi alındı. İkisi de Jonny’ye kendilerinin vurmadıklarını ileri sürdü.

KİMİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ BİLMEK İSTİYORUM

Duruşmada avukatıyla birlikte yer alan Jonny’nin ablası Tina, mahkemede zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadı.

İfadesi alınan her sanığın gözünün içine bakan Tina, Onur U. ifadesini verirken ağladı. Tina altı sanığın da gözünün içine bakarken sanıklardan beşi başka yöne baktı.

Tinan’ın hemen arkasında ifadesini veren Bilal ise acılı ablayla göz göze gelmemek için başını öne eğip eliyle yüzünü kapattı. Tina “Ben kimin öldürdüğünü bilmek istiyorum” dedi.

Sanıkların aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte ziyaretçi bölümünde Jonny’nin arkadaşları da yer aldı. Haziran ayının sonuna kadar sürmesi beklenen davanın 2. duruşması 23 Mayıs Perşembe günü yapılacak. Ali VARLI / BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!