Bundesliga'da görünüm

Güncelleme Tarihi:

Bundesligada görünüm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2011 11:27

Borussia Dortmund sahasında FC Köln'e gol yağdırıp sahadan 5-0 galip ayrıldı ve Bayern Münih'in ardından ikinci sıraya yerleşti. Mönchengladbach ise Hoffenheim deplasmanında tek golle yıkıldı.

Haberin Devamı

Almanya 1. Futbol Ligi' nin 10. Haftasında Borussia Dortmund fırtınası esti. Son şampiyon Dortmund evinde ağırladığı Köln karşısında adeta gol olup yağdı. Köln' ü 5-0'la geçen Dortmund'un golleri Kagawa(7.dk), Schmelzer(25.dk). Lewandowski (46 ve 50. dk) ve 66. dakikada Kehl' den geldi. 80 bin 720 biletli seyircinin izlediği Signal İduna Park ’ta Dortmund' da İlkay Gündoğan 71. Dakikada Kagawa' nın yerine oyuna girdi. Son dört maçta 12 puan toplayan Dortmund 19 puanla ikinci sıraya yükseldi.

HOFFENHEİM-MÖNCHENGLADBACH: 1-0
Hoffenheim sahasında ligin güçlü ekibi Mönchengladbach'ı tek golle yıkarak zirve yolunda darbe vurdu. 3 bin 330 nüfuslu köyün takımı olan 1899 Hoffenheim sahası Wirsol Rhein-Neckar Arena' yı tıka basa dolduran 30 bin 150 seyirci önünde üç puana İbisevic' in golüyle kavuştu. Bosnalı Vedat İbisevic 56. dakikada şık bir vuruşla 336 dakikadan beri gol atamayan Hoffenheim'ı sevince boğdu.: 1-0.

KAİSERSLAUTERN-FREİBURG: 1-0
İki komşu kentin derbi mücadelesinde Freiburg' u 1-0' lık skorla geçen Kaiserslautern sevindi. Fritz Walter Stadı' nı dolduran 46 bin 900 seyirci ilk yarıda gol göremedi. Kaiserslautern 75. Dakikada Shehter ile skoru 1-0 yaptı. İki dakika sonra İsrail' li Shehter' in düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Tiffert gole çeviremedi. Tiffert' in atışında Freiburg kalecisi gole izin vermedi. Maçta başka gol olmayınca Kaiserslautern üç puanın sahibi oldu.

NÜRNBERG-STUTTGART: 2-2
Nürnberg iki kez öne geçtiği komşu kent derbisinde Stuttgart ile 2-2 berabere kaldı. 9. dakikada Simon' la 1-0 öne geçen Nürnberg karşısında 61. dakikada Stuttgart kazandığı penaltıyı Kuzmanowski ile gole çevirdi: 1-1. 71. dakikada Wollscheid ile bir kez daha öne geçen Nürnberg. 84. dakikada Rodriguez' in golüne engel olamadı.: 2-2. Stuttgart’ta Nürnberg’in ilk golünde hata yapan Serdar Taşçı vasat bir oyun sergiledi.

HERTHA BERLİN-MAİNZ: 0-0
Berlin Olimpiyat Stad'ında Hertha Berlin ile Mainz golsüz berabere kaldı. Hertha' da Tunay Torun 63. d akikada Ben Hatıra' nın yerine oyuna girerken Mainz ’da Malik Fathi 90 dakika forma giydi ve eski takımına karşı başarılı bir performans sergiledi.

AUGSBURG-WERDER BREMEN: 1-1
FC Augsburg ile Werder Bremen 1-1 berabere kaldı. İlk yarısı golsüz kapanan karşılaşmada 49. dakikada Bremen'in defans oyuncusu Wolf'un hatasını Bellingshausen affetmedi ve Bundesliga' da ilk golünü Bremen filelerine yolladı: 1-0.. 63. dakikada Papastathopoulus’un yerine oyuna giren Mehmet Ekici takımını ateşledi ve 68. dakikada kullandığı kornerinde Pizarro topu filelerle buluşturdu.: 1-1. Taraflar sahadan 1-1 berabere ayrıldı. 17 puana yükselen Bremen 4. sıraya çıkarken Augsburg ise 8 puanla düşme hattı olan 16. sırada yer aldı.

BUGÜN İKİ MAÇ
Almanya Bundesliga ’da 10. hafta 23 Ekim Pazar günü (Bugün) oynanacak olan Hannover 96-Bayern Münih, Bayer Leverkusen-Schalke karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!