Bundesliga'da Frankfurt Münih'e karşı

Güncelleme Tarihi:

Bundesligada Frankfurt Münihe karşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 09:52

Bayer Leverkusen sahasında komşukent Dortmund'u ağırlayacağı karşılaşmada liderliğini korumak için sahaya çıkacak.

Haberin Devamı

ALMANYA 1. Futbol Ligi'nin 10. haftasını yine heyecanlı karşılaşmalara sahne olacak. 21'er puanla Bundesliga'nın zirvesinde yer alan Bayer Leverkusen ile HSV Hamburg bu haftada rakiplerini yenip liderlik yarışını sürdürmek isteyecekler. Leverkusen evinde komşu kenti Dortmund'u ağırlarken, Hamburg, zorlu Schalke deplasmanında yarıştan kopmamak için mücadele edecek. Teknik direktör Jupp Heynkess'le birlikte bu sezon başarılı bir performans çizen ve averajlada olsa liderlik koltuğunda oturan Leverkusen'de İsviçre milli Eren Derdiyok ile golcü Kiessling'in üstün formu sevindiriyor. Ayrıca uzun bir sakatlık dönemini atlatan Mario Helmes'te kadroya her an girmeye hazır. Nuri Şahin'li Dortmund ise deplasmandan puanla dönmek istiyor.


BAYERN KRİZDE
Devler Ligi'nde Bordeaux deplasmanında 2-1 yenilerek kaybettiği üç pun yanında Müller ve van buyten'in kırmızı kart görmesi Bayern Münih'i karıştırdı. Yıldızlar topluluğu Bayern ligde de darbe almamak için bu kez Allianz Arena'daki rakibi Frankfurt'a patlayacak gibi. Bordeaux maçında kendi kalesine gol atarak şanssızlık yaşayan Hamit Altıntop'un forma giyip giymeyeceği ise maç günü belli olacak. Frankfurt'ta ise sarı kart cezası biten Selim Teber tekrar göreve dönecek. Avusturya milli Ümit Korkmaz ise Teknik Direktör Michael Skibbe'den forma istiyor.

Haberin Devamı

HERTHA'NIN İŞİ ZOR
Teknik direktörlüğe Friedhelm Funkel'ı getirdikten sonra oynadığı iki maçı da kaybeden lig sonuncusu Hertha Berlin sahasında son şampiyon Wolfsburg'u konuk edecek. Beşiktaş ile oynadığı devler liginde başarılı olamayan Wolfsburg'da geçen yılki formundan epey uzaklarda. Ligin iki yeni ekibi Mainz ile Freiburg bu hafta karşı karşıya gelecek. Freiburg aldığı üç galibiyetin ikisini deplasmanda kazandı. Mainz ise evinde yenilmiyor.


REN DERBİSİ
Ren nehri derbisinde Köln deplasmanda ezeli rakibi Mönchengladbach ile deplasmanda oynayacak. 9 puanla 12. sıradaki Hannover 96 sahasında 8 puanla 13. sıradaki Stuttgart'ı ağırlayacak. Son haftalarda büyük düşüş yaşayan ve Devler Ligi'nde Sevilla'ya 3-1 mağlup olan Stuttgart'ta teknik direktör Markus Babbel için bu maç dönüm adeta noktası. Yıldıray Baştürk ve Serdar Taşçı'nın forma giydikleri Stuttgart'ta hedef yenilmemek. 3 bin 330 nüfuslu köyün takımı 1899 Hoofenheim'da bu hafta kendi sahasında 30 bin seyirci önünde Nürnberg ile mücadele verecek.


3 maç Pazar günü

Haberin Devamı

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 10. haftası 25 Ekim Pazar günü oynanacak Schalke-Hamburg, Bochum Bremen ve Hertha- Wolfsburg maçlarıyla tamamlanacak. Son haftalarda Mesut Özil'le yükselişe geçen Bremen Bochum deplasmanında favori. Genç Türk yetenekleri Ali Arslan ve Tunay Torun'lu Hamburg, Halil Altıntoplu Schalke'nin konuğu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!