Bundesliga Türkiye yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga Türkiye yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2012 11:35

Alman 1. Futbol Ligi Bundesliga'nın 5 büyük takımı Werder Bremen, VfB Stuttgart, FC Nürnberg, Borussia Mönchengladbach ve Hertha Berlin devre arasında kamp yeri olarak Antalya'yı seçerek Türkiye'ye gidiyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Turizmi'nin önde gelen ve adeta kalbi sayılan kentlerinden Antalya ve çevresinin kış mevsimindeki spor ve kamp turizmindeki popülerliği devam ediyor. Alman 1. Futbol Ligi Bundesliga'nın 5 büyük takımı Werder Bremen, VfB Stuttgart, FC Nürnberg, Borussia Mönchengladbach ve Hertha Berlin devre arasında kamp yeri olarak Antalya'yı seçerek Türkiye'ye gidiyor. Hertha Berlin Cornelia Diamond Gold Resort & Spa' da kamp yapacak.

Bundesliga takımlarından Hertha Berlin, Antalya'yı seçenlerin başında yer alıyor. Yeni yılda Galatasaray ve Eskişehirspor'un eski çalıştırıcılarından Michael Skibbe'nin teknik direktörlük yapacağı Alman futbol kulübü, 7-14 Ocak 2012 tarihleri arasında yapacağı Antalya Belek' teki kamp döneminde Belek' teki Cornelia Diamond Gold Resort & Spa'da konaklayacak. Tunay Torun'lu Hertha Berlin, Antalya' da 10 Ocak Salı günü Alman 3. Lig takımlarından Heidenheim ve 13 Ocak Cuma günü ise İsviçre 1. Lig takımlarından FC Thun ile hazırlık maçı oynayacaklar.

Werder Bremen en gediklisi: 12. kez Türkiye'de
Yıllardan beri kış kampını Türkiye'de kuran Werder Bremen bu yılda yine 'Türkiye' dedi. Bu yıl 12. kez ardarda kış tatili kampı için Türkiye'ye gidecek olan Werder Bremen, antrenman startını verdikten sonra 4 Ocak Çarşamba günü Türkiye'ye uçacak. Yıllardan beri kış kampını Türkiye'de kuran Werder Bremen bu yılda yine 'Türkiye' dedi. Werder Bremen, antrenman startını verdikten sonra 4 Ocak Çarşamba günü Türkiye'ye uçacak ve Belek'te Club Max Voyage Belek'te 12 Ocak'a kadar çalışmalarını sürdürecek. Bremen Side'de 7 Ocak'ta Takhtakor Taschkent , 9 Ocak'ta Belçika'nın Anderlecht ve 11 Ocak Çarşamba günü Kundu'da Hollanda ekibi Alkmaar'a karşı özel maçlar oynayacak.

Mönchengaldbach 9 yıl sonra Antalya'da
Uzun zamandır kamp destinasyonu olarak İspanya'yı tercih eden Bundesliga'nın güçlü takımı Borussia Mönchengaldbach da bu devre arasında Antalya'yı seçti. En son 2003 yılında Türkiye7ye giden Lucie Favre'nin çalıştırdığı Borussia Mönchengaldbach 5-12 Ocak 2012 tarihleri arasında Belek'te kamp yapacak. Mönchengladbach 7 Ocak'ta Nürnberg, 10 Ocak'ta Darmstadt ve 11 Ocak'ta kamp yeri Belek'te Herakles Almelo ile hazırlık maçları oynayacak.

Skibbe'nin yeni ekibi Hertha Berlin'de Belek'te
Yeni yılda Michael Skibbe'nin teknik direktörlük yapacağı Hertha Berlin'de bu yıl tekrar kış kampı için "Antalya" dedi. Hertha Tunay Torun'lu kadrosuyla 7 Ocak'ta Antalya'ya gidecek. 14 Ocak'a kadar Belek'teki kampında Skibbe'nin yeni ekibi yeni sezonda daha iyi olmak için çalışacak. FC Nürnberg'de geçtiğimiz sezon gibi bu yılda kış kampı için Belek'i seçenlerden. Nürnberg 5-14 Ocak tarihleri arası için kamp yeri olarak seçtiği Belek'te çalışacak.

Serdar Taşçılı Stuttgart
Serdar Taşçı'lı VFB Stuttgart'ta Türkiye'de 4-13 Ocak tarihleri arasında Belek'te çalışmalarını sürdürecek. Teknik Direktör Labbadia ve yardımcısı Erdinç Sözer hazırlık maçları için takım arayışındalar. Bundesliga ekibi FC Nürnberg'de geçtiğimiz sezon gibi bu yılda kış kampı için Belek'i seçenlerden. Nürnberg 5-14 Ocak tarihleri arası için kamp yeri olarak seçtiği Belek'te çalışacak. Nürnberg hazırlık maçı olarak 7 Ocak'ta Mönchengladbach ve 10 Ocak'ta De Graafschap takımlarıyla planladı.

Bayern ve Schalke Katar'a
Bundesliga'dan 5 takımı İspanya'yı tercih ederken Bayern Münih (2-11 Ocak) ve Schalke 04(4-12 Ocak) Katar'a, Tolga Ciğerci'li Wolfsburg 7-16 Ocak arasında Dubai'ye gidecek. Bayer Leverkusen, FC Köln ve Hannover 96 takımları Portekiz'e giderken 1899 Hoffenheim ile Augsburg ise devre arasında Almanya'da kalacak. Franck Ribery, Arjen Robben ve Mario Gomez'li Bundesliga lideri Bayern Münih Katar-Doha'da Grand Hyatt Hotel'de kalacak. Kamp bitiminde ise Neu Delhi'ye gidecek olan Bayern Münih Hindistan Milli Takımı ile oynayacak. Bayern'in bu maç için 1 milyon Euro alacağı belirtildi.

5 takım İspanya'da
Türk Milli futbolcumuz Gökhan Töre'nin takımı Hamburg ise İspanya Marbella adasında kamp yapacak. Hamburg bu süre içinde Marbella'da Gran Hotel Guadalpin Banus Oteli'nde kalacak. 2 Ocak'ta antrenman startı verecek olan Kaiserslautern 6-14 Ocak arası kış kampını yine bu yılda İspanya'nın Lomas de Campoamur beldesinde kuracak. Olcay Şahan'lı Kaiserslautern kamp süresince iki hazırlık maçı planladı.Son şampiyon Borussia Borussia Dortmund İspanya'nın La Manga kentini seçti. Dortmund hava sıcaklığının 21 derecenin üstünde olduğu tahmin edilen İspanya'da 5-12 Ocak tarihleri arasında kalacak. Malik Fathi ve Yunus Mallı'lı Mainz 6-12 Ocak arasında çalışma yeri olarak bu yıl Mayorka Adası'nı seçti. SC Freiburg'da İspanya'nın Akdeniz kenarındaki Rota kentinde 4-11 Ocak tarihleri arasında kamp yapacak.

Almanya'da kalanlar
Bundesliga'nın 3 bin 330 nüfuslu tek köy takımı 1899 Hoffenheim ile Bundesliga'ya bu yıl ilk yılını yaşayan FC Augsburg'da devre arasında Almanya'da kalarak ikinci yarıya hazırlık çalışmalarını kendi ülkelerinde sürdürecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!