Bundesliga Panorama

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga Panorama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2010 14:25

Bundesliga’da Dortmund durdurulamıyor. Sarı siyahlar en yakın rakibine 7 puan fark attı. Mainz irtifa kaybediyor. Köln dibe vurdu.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA’da Dortmund durdurulamıyor. Bira sarısı kömür karası takım, Hamburg engelini de aştı. Lige tam anlamıyla damgasını vurdu. 31 puanla en fazla puanı topladı. 10 galibiyetle en çok kazandı. 29 golle en çok rakip fileleri havalandırdı. 7 golle en az golü yiyen de Dortmund. Seyirci desteği de en fazla Dortmund'un. Sırf kale arkasına bile 25 bin seyirci dolduruyor. 53 binle en fazla kombine biletki istese daha fazla satacak ama kulüp istemiyor- satan da Dortmud. Son maçını 80 bin seyirci izledi. Bu sezon Dortmund’un keyfine diyecek yok.

St. Pauli’yi deplasmanda tek golle deviren Leverkusen üst üste dördüncü galibiyetini aldı. Israrlı çıkışını sürürdü. İkinci sıraya oturdu. Son haftaların golcü takımı Stuttgart yenilmediği halde haftanın belki de en çok canı yanan takım oldu. 3-0 öne geçti. Maçı ve üç puanı aldığını düşündüğü anda K’lautern seyircisi sahneye çıktı. Takımını inanılmaz destekledi. Adeta itici güç oldu. 3-0’dan maç döndü. 3-3 oldu.

Hayal kırıklığı yaratan iki takımdan Schalke ile Wolfsburg berabere kaldı. Wolfsburg bu sezon üçüncü maçtır 2-0 öne geçtiği halde galip gelemiyor. Schalke karşısında 2-0’ı buldu. Maçı 2-2 tamamladı. B. Münih, son haftaların formda takımı Nürnberg’i rahat yendi.

İlk 8 hafta coşan Mainz, irtifa kaybetmeyi sürdürüyor. Hannover’li Pinto, 25 metreden topa öyle vurdu ki Mainz kalecisi Wetklo topun nereye gideceğini hesaplayamadı bile. Hannover maçı kazandı. Mainz bir sıra daha aşağı düştü. Köln hüsran yaşıyor. Rhein derbisinde ezeli rakibi G’ladbach’a sahasında yenildi. Sahaya giren seyirciyi Podolski tribüne gönderdi. Köln’ü zor günler bekliyor. Kriz büyüyor. Gidişat Menajer Michael Meier’in istifası ile son bulacak gibi gözüküyor.

GÜVEN TAM
Deniz Aytekin artık çetin maçları yönetiyor. Hem de başarı ile. Mehmet Ekici'ye milli takım dopingi. Ekici Türk milli takım kadrosuna alındı.
Bundesliga’da sadece Türk kökenli futbolcuların başarısına şahit olmuyoruz. Ligin ilk ve tek Türk kökenli Bundesliga hakemi Deniz Aytekin de her geçen gün başarı çıtasını yükseltiyor. Deniz Hoca bu sezon çok formda. Neredeyse her iki haftada bir maç yönetiyor. Her geçen hafta da zorluk derecesi yüksek maçları idare ediyor. Haftanın en çetin maçı olan Dortmund Hamburg karşılaşmasını başarıyla yönetti. Deniz hocanın kondisyonu yüksek. Bu sayede pozisyonları yakından takip edebiliyor. Otoriter duruşuyla futbolcularla gereksiz diyaloglara girmiyor. Boyu uzun olduğu için hiç bir futbolcu kendisine diklenerek ezmeye çalışamıyor. Boyunun uzunluğunun hakemlikle ne ilgisi var diye düşünebilirsiniz. Hakemlikte boy uzunluğu önemli. Boyu uzun olan hakeme hiç bir futbolcu kafasını üzerine eğerek tepeden bakamaz. Diklenemez. Diklense bile yinede aşağıdan bakacak yada aynı seviyeden. Boy uzunluğu psikolojik olarak avantaj sağlar. Bu da Deniz Hoca için doğal bir kazanç.

Bu hafta Nuri Şahin, Mehmet Ekici, İlkay Gündoğan, Ömer Toprak Hamit Altıntop ve Halil Altıntop ilk 11’de sahaya çıktı. Nuri, İlkay, Halil ve Ömer 90 dakika oynadı. Hamit Altıntop ve Mehmet Ekici ikinci yarıda oyundan alındı. Köln’lü Taner Yalçın ise oyuna sonradan girdi.

Haftanın en heyecanlı ve mutlusu da Mehmet Ekici oldu. Türk milli takımının Hollanda ile oynayacağı maçın aday kadrosuna çağrıldı. Orta sahada oynayan Mehmet Türk milli takımını seçmesi ile hem kendisi hem Türkiye açısından iyi bir tercih yaptı. Alman milli takımının orta sahasında büyük rekabet var. Mesut, Kroos, Schweinsteiger, Traesch, Müller, Khedira, Grosskreutz, Marin, Schürrle ve Holtby gibi futbolcular arasında sıyrılmak kolay olmayacaktı. Mehmet rahat oynayacağı bir takımı seçti. Hem kendisi kazandı hem Türk milli takımı önemli bir futbolcu kazandı.

Haberin Devamı

SONUÇLAR
Dortmund 2-0 Hamburg
W. Bremen 0-0 Frankfurt
Wolfsburg 2-2 Schalke
FC Köln 0-4 M’gladbach
K’lautern 3-3 Stuttgart
St.Pauli 0-1 Leverkusen
Mainz 0-1 Hannover
Hoffenheim 0-1 Freiburg
B. Münih 3-0 Nürnberg

PROGRAM
Schalke Ctesi W. Bremen
Frankgurt Ctesi Hoffenheim
M’gladbach Ctesi Mainz
Freiburg Ctesi Dortmund
Hannover Ctesi Hamburg
Nürnberg Ctesi K’lautern
Leverkusen Ctesi B. Münih
Stuttgart Pazar FC Köln
St.Pauli Pazar Wolfsburg

Haberin Devamı

HAFTANIN ON BİRİ


Kaleci
Baumann (Freiburg),

Defans
Levels (M'gladbach), Hummels (Dortmund), Pinto (Hannover) Pranjic (B. Münih)

Orta saha
Tiffert (K'lautern), Bradley (M’gladbach), Kagaewa (Dortmund), Augusto (Leverkusen)

Forvet
Gomez (B. Münih), Cisse (Freiburg)

Gol Kralığı
11 Gol Gekas ..... Frankfurt
10 Gol Cisse ..... Freiburg
8 Gol Dceko ..... Wolfsburg

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI
FUTBOLCU..... Gomez (B. Münih)
TEKNİK DİREKTÖRÜ ....Jürgen Klopp (Dortmund)
TAKIMI ............ M’gladbach

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!