Bundesliga Panorama

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga Panorama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2010 14:17

8. haftada Mainz'in galibiyet serisine Hamburg son verdi. Nuri Şahin, son dakikada attığı golle bira sarısı, kömür karası Dortmund'u liderliğe taşıdı.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'da sezonun üçüncü lideri Dortmund oldu. İlk üç hafta Hoffenheim, son dört haftada Maniz'in lider olduğu ligde, 8. haftada Dortmund zirveye oturdu. Dortmund'a liderliği Nuri Şahin'in son dakikada attığı gol getirdi.

Sezon başladıktan sonra gelen başarısızlığın faturası teknik direktörlere kesilir. Futbolcular gönderilemediği için ilk bileti kesilen teknik adam olur. Şimdiye kadar zaten sezon ortasında tüm takımın değiştirildiğine tanık olan yok.

Stuttgart'ta da öyle oldu. Geçen yıl takımın başına getirilen İsviçreli Christian Gross, bir yılını doldurmadan gönderildi. Stuttgart'ta hoca göndermek alışkanlık oldu. Son beş yılda beş hocanın işine son verildi. Geçen sezon Mainz'in yaptığı gibi genç ve adı sanı çok da duyulmayan hocaya yönelindi. Mainz'da Thomas Tuchul tuttu. Bakalım Jens Keller Stuttgart'ta başarılı olacak mı?

Haftaya damgasını vuran futbolcular ise B. Münih'de üç gol atan Gomez, Leverkusen'de oyuna girdikten sonra 10 dakika içinde attığı iki gol ve yarattığı bir penaltı ile galibiyeti getiren Rolfes, Frankfurt'ta iki gol atan Gekas ve Dortmund'da Nuri Şahin.

Söz Nuri Şahin'den açılmışken, Podolski ile arasında yaşanan söz ve işaret diyaloğu haftanın en çok konuşulan konusu oldu. Nuri, Türkiye Almanya maçının 3-0'lık skoruna gönderme yaparak saha içinde kendisiyle dalga geçen Podolski'ye attığı golle en iyi cevabı verdi. Ve son gülen iyi güldü.

Hepsi ilk 11'de oynadı

Lige verilen bir haftalık aradan sonra oynanan 8. hafta maçlarında 7 Türk kökenli futbolcu sahaya çıktı. Tamamı da ilk 11'de oynayan futbolculardan 88. dakikada oyundan alınan İlkay Gündoğan dışında hepsi 90 dakika forma giydi.

Attıkları goller ve oynadıkları futbolla Nuri Şahin ve Mehmet Ekici öne çıkan isimler oldu.

St Pauli'ye deplasmanda 3-2 yenilen Nürnberg'de İlkay Gündoğan ve Mehmet Ekici birlikte oynadı. Mehmet takımının ilk golünü attı.

Nuri Şahin uzatma dakikalarında atığı golle Dortmund'a galibiyet ile birliktei liderlik de getirdi. İlk kez Nuri Şahin Bundesliga'da liderliğin keyfini yaşadı.

Lig maçında ilk 11'de bu sezon ilk kez şans bulan Hamit, 90 dakika sahada kaldı. Milli maçların yorgunluğunu üzerinden çabuk atan Hamit, B. Münih'in Hannover'i 3-0 yendiği maçta ilk golün pasını verdi. Wolfsburg deplasmanında 2-0'dan 3-2 maçı koparan Leverkusen'de Eren Derdiyok sezonun en iyi futbolunu sergiledi. Eren'in bir şutu direkten döndü. K'lautern'i deplasmanda 3-0 yenen Frankfurt'ta Halil gole hasretini sürdürdü.

Stuttgart'ın iki kez öne geçtiği maçta Serdar inanılmaz hatalar yaptı. Rakip futbolcuyu iki kez hiç pozisyon yokken ceza sahası içinde belinden çekip düşüren Serdar'ın ilk faulünü görmeyen hakem, ikincisinde haklı olarak penaltıyı verdi. Schalke penaltıdan beraberliği sağladı. Freiburg'lu Ömer Toprak ise defansta bir hata yaptı, o da gol oldu.

Haftanın 11'i

Kaleci

Weidenfeller (Dortmund)

Defans sağdan sola

Lahm B. Münih, Westermann (Hamburg), Scheizer Dortmund, Riether (Wolfsburg)

orta saha sağdan sola

Rolfes B. leverkusen Kroos B Münih, Nuri Dortmund, Ze Roberto Hamburg

forvet

Gomez B. Münih, Gekas Frankfurt

Haftanın futbolcusu: Gomez B. münih

Haftanın takımı: Frankfurt

Haftanın teknik Direktörü: Jupp Heynckes

Haftanın maçları

B. Münih 3-0 Hannover

Schalke 2-2 Stuttgart

W. Bremen 2-1 Freiburg

Mainz 01 Hamburg

St. Pauli 3-2 Nürnberg

Köln 1-2 Dortmund

Hoffenheim 3-1 M'Gladbach

K'lautern 0-3 Frankfurt

Maç Programı

Hamburg Cuma B. Münih

Frankfurt Ctesi Schalke

M'gladbach Ctesi W. Bremen

Freiburg Ctesi K'lautern

Hannover Ctesi FC Köln

Nürnberg Ctesi Wolfsburg

Dortmund Pazar Hoffenheim (15.30)

Leverkusen Pazar Maniz (17.30)

Stuttgart Pazar Bt. Pauli (17.30)

Gol Kralı:

7 GOL

Cisse ....... Freiburg

Gekas ........Frankfurt

Frankfurt'ta Gekas attığı iki golle gol krallığında Freiburg'lu Cisse'yi yakaladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!