Bundesliga’da iki Türk

Güncelleme Tarihi:

Bundesliga’da iki Türk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 14:55

Ligin en kıdemli takımın yardımcı antrenörlüğünü Erdinç Sözer, en büyük bütçeye sahip ekiplerinden Schalke’nin yardımcı antrenörlüğünü ise Volkan Bulut yapacak.

Haberin Devamı

Dünyanın en çok seyirci çeken futbol ligi Bundesliga. 18 takımın mücadele ettiği ligde çok sayıda Türk futbolcu oynuyor. Son yıllarda Bundesliga takımlarında Türk kökenli teknik direktör ve antrenörler de kendini göstermeye başladı. Önümüzdeki sezon kaç Türk kökenli futbolcunun ligde boy göstericeğini şimdiden bilmek zor. Transfer dönemi henüz yeni başladı. Ancak şimdilik kesin olan bir şey var ki, o da iki takımın yardımcı antrenörlüğünü Türklerin yapacağı. Ligin en kıdemli takımı Hamburg ile Bundesliga’nın dev bütçeli güçlü ekibi Schalke’nin kulübesinde yardımcı antrenör koltuğunda Erdinç Sözer ve Volkan Bulut oturacak. Toplam altı yıl Bundesliga’da antrenörlük tecrübesi bulunan Sözer, yedinci sezonuna başlayacak. Türk antrenörler arasında en kıdemlisi olan Sözer, geçen sezon Bruno Labbadia’nın yardımcısı olarak görev aldığı ligin en kıdemli takımının yardımcı antrenörü olarak bu sezon da çalışacak.

Breitenreiter ve Bulut ikilisi, dört yıldır hiç ayrılmıyor

Sözer, Labbadia’nın sağ kolu. Labbadia son 10 yıldır Sözer olmadan hiçbir takım çalıştırmadı. Bundesliga’nın en büyük bütçesine sahip üç takımdan biri Schalke. Son yıllarda teknik direktör konusunda hep yanlış kararlar alan Schalke yönetimi, bu kez takımın başına Bundesliga’nın genç nesil teknik direktörlerinden Andre Breitenreiter’i getirdi. Breitenreiter’ın yardımcılığını ise 33 yaşındaki Volkan Bulut üstlendi. Breitenreiter ile Bulut antrenörlük kariyerine birlikte başladı. İkili dört yıldır da hiç ayrılmıyor. İkinci ligde Paderborn’u çalıştıran Breitenreiter ve Bulut ikilisi, 100 yılı aşkın kulübü tarihinde ilk kez Bundesliga’ya çıkarma başarısı gösterdi. Yönetimin ‘Düşürmeyin yeter. Sizden başka bir şey beklemiyoruz’ dedikleri ikili takımı Bundesliga’ya çıkararak büyük iş yaptı. Düşük bütçeli takıma oynattıkları cesur ve mücadeleci futboluyla dikkat çeken Breitenreit ile Bulut önümüzdeki sezon Schalke’in başarısı için kafa yoracak, ter dökecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!