Bülent Çiftlik davasına Hindistan kaza arası

Güncelleme Tarihi:

Bülent Çiftlik davasına Hindistan kaza arası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2013 10:18

SAHTE evliliğe aracı olduğu gerekçesiyle SPD’den ihraç edilen ve davayı taşıdığı temyiz mahkemesinde yargılanması süren Hamburg Eyalet Parlamentosu eski milletvekili Bülent Çiftlik davasına kaza arası.

Haberin Devamı

Kaza nedeniyle pasaportuna el konulan Çiftlik, cuma günü yapılan duruşmasına da katılamadı.

PASAPORTUNU ALAMADI

Hürriyet’in telefonla ulaştığı Bülent Çiftlik, “Kaza önemli değil. İçinde bulunduğum otomobilin sürücüsü başka bir otomobile çarptı. Allah’tan kimseye bir şey olmadı. Sadece maddi hasar var. Polis pasaportuma el koydu. Almanya’da duruşmam olduğunu söyleyerek hasarı karşılamayı önerdim ama kabul edilmedi. Durumu Alman büyükelçiliğine ve avukatım vasıtasıyla mahkemeye bildirdim. Ama ne yazık ki büyükelçiliğin çabaları da pasaportumu almama yetmedi” dedi.

SIFIRDAN BAŞLAYABİLİR

Hamburg Savcılığı’ndan sözcü Nana Frombach, Çiftlik’in cuma günkü duruşmaya gelemediğini ama davanın görüldüğünü belirterek, “Ceza mahkemesi usul yasaları gereği sanığın elinde olmayan nedenlerle duruşmaya katılması engelleniyorsa, dava sıfırdan başlar. Sanığın duruşmaya katılmasında kendi suçu varsa, dava sanık katılmasa da sürer. Savcılık olarak bunu araştırmak için memur talep ettik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!