Bu yıl 2000 bankacı işsiz kalacak

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl 2000 bankacı işsiz kalacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2013 14:43

ALMANYA'nın Frankfurt kentindeki Uluslararası Danışmanlık Şirketi Globalminds uzmanlarından Andreas Halin, 2012 yılında personel sayısını önemli ölçüde azaltan bankaların 2013'de de yine çok sayıda çalışanın işine son vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

2012'de bin kadarı Frankfurt'ta olmak üzere tüm Almanya'da 10 bin kadar bankacının işini kaybettiğini işaret eden Halin, bu yıl da 2 bin civarında bankacının işsiz kalmasının beklendiğini söyledi.

Andreas Halin'e göre, son iki yıl içinde özellikle yatırım bankacılığı alanında Bank of America, UBS veya Credit Suisse gibi küresel bankalar büyük çapta küçülmeye gitti ve toplam 160 bin bankacı işini kaybetti.

Birkaç gün önce de ABDli Morgan Stanley bankası spekülatif yatırımlar bölümlerindeki bin 600 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Uluslararası Personel Danışmanlık Şirketi Kleinbaum'da bankacılık sektörü uzmanı Tiemo Kracht, personel azaltımının sadece yatırım bankacılığı ile sınırlı kalmayıp, hisse senedi alımsatımı, banka hesaplarının takibi, para transferi gibi bölümlerde çalışanlar için de geçerli olduğunu hatırlatarak bu bölümlerin bankalar için artık karlı olmadığını söyledi.

Kracht, bankalar için bireysel bankacılığın çok masraflı olduğunu, bu yüzden daha çok servet ve para yönetimi konusunda uzman bankacı arandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!