Bu soykırımı unutmayacağız

Güncelleme Tarihi:

Bu soykırımı unutmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2023 09:48

11 Temmuz 1995’te Bosna savaşı sırasında Sırpların Srebrenitsa’da katlettiği 8.372 Boşnak erkek ve çocuk için Kosova’da anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Srebrenitsa katliamının 28’inci yıl dönümü nedeniyle Kosova’nın güney bölgesindeki Prizren’de düzenlenen anma törenine çok sayıda vatandaş katıldı. Şarski Behar Derneği organizasyonuyla ‘Barış Yürüyüşü’ adı altında gerçekleşen törene, Prizren Belediye Başkanı Shaçir Totay, T.C. Prizren Başkonsolosu Celal Doğan, TİKA Kosova Koordinatörü Cihan Dinçer, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Recai Yılmaz, Prizren İl Müftüsü Besim Berişa ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Başkonsolos Doğan, şunları söyledi:

HAFIZALARIMIZA KAZINDI
“Bugün burada acı bir vesileyle toplanmış bulunuyoruz. Bundan 28 yıl önce Srebrenitsa’da yapılan soykırımı, katliamı anmak üzere hep beraber burada toplandık. Bu katliamda hayatlarını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Geride kalan ailelerine sabırlar diliyoruz. Biz bu katliamı, bu soykırımı devlet olarak başından beri lanetledik ve lanetlemeye devam ediyoruz. Biz bu soykırımı unutmayacağız. Maalesef Avrupa’nın göbeğinde, buradan 300-400 kilometre kuzeyde yapılan bu katliam, bizim hafızalarımıza en derin şekilde kazınmıştır. Burada bulunmamızın bir sebebi de bu tür katliamların bir daha tekerrür etmemesidir.”
Belediye Başkanı Totay ve müftü Berişa da yaptıkları konuşmalarda katliamı lanetleyerek sorumluların adalet karşısına çıkmalarını istediler.

Bu soykırımı unutmayacağız

Bu soykırımı unutmayacağız


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!