Bu radardan kimse kaçamaz

Güncelleme Tarihi:

Bu radardan kimse kaçamaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2008 20:56

Almanya'da bir çok kentte kurulan 80 bin Euro'luk yeni radarlar sürücülerin korkulu rüyası. Türkler'in yoğun yaşadığı Wiesbaden, Ludwigshafen ve Mannheim'da da kurulan cihaz aynı anda altı şeritli yolu kontrol edebiliyor.

Haberin Devamı

Almanya'da hızlı giden sürücüleri tespit etmek için kullanılan yeni hız ölçüm cihazları (radar) şimdiden herkesin korkulu rüyası olmaya başladı. Geçtiğimiz haftalardaki deneme süresinde olumlu sonuçlar alındığı için ülkenin çeşitli kentlerinde uygulamaya konulan yeni radarlar aynı anda altı şeritli bir yolu denetleyebiliyor. Uzmanlar "Bu radar sayesinde hız ihlalinde bulunan bütün araçlar tespit edilecek. Örneğin eski cihazlar yan yana giden ve hız ihlalinde bulunan iki aracı aynı anda görüntüleyemiyordu. Maliyeti 80 bin Euro'yu bulan yeni radarlar artık bu durumda bile net sonuçlar alabiliyor. Yani bu radarlardan kaçış yok" diyorlar.

WİESBADEN'DE BAŞLIYOR

Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Wiesbaden'de Schiersteiner Str. üzerinde kurulan lazerli radar yakın bir zamanda kullanılacak. Saatte 60 kilometre hız limiti bulunan yolda Mainz istikametine giden sürücüler kontrol edilecek. Wiesbaden'de üç ayrı yerde daha radar olduğu bildirildi. Ludwigshafen ve Mannheim da yeni radarı tercih eden kentlerden.
Yeni radarların çektiği fotoğraflar anında trafik dairesine ulaşıyor. Belediyenin amacı, çok sayıda trafik kazasının meydana geldiği caddeleri daha güvenilir hale getirmek. Verilen bilgiye göre yeni cihazların denendiği yollardaki kaza oranlarında düşüş tespit edildi. Yeni radarların bir başka avantajı ise, eskiye nazaran çok daha fazla hız ihlalinin tespit edilebilmesi. Bu da belediyenin kasasına daha fazla para girmesini sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!