Bu organizasyonlar hep yapılmalı

Güncelleme Tarihi:

Bu organizasyonlar hep yapılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 11:22

Antalyasporlu futbolcular, Antalya BB Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile “farkındalık” gösteri maçı yaptı.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Antalya Gönüllüleri Derneği'nin engelliler haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlik, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Farkındalık gösteri maçında, Antalyasporlu futbolcular Ali Zitouni, Necati Ateş, Şenol Can, Korhan Öztürk, Ömer Çatkıç, Yalçın Ayhan, Fatih Ceylan ve Veysel Cihan tekerlekli sandalyelere binerek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile karma maç yaptı. Maç öncesi kırmızı-beyazlı futbolcular, tekerlekli sandalyelerde engelli basketçilerle fotoğraf çektirdi.

Renkli görüntülerin oluştuğu gösteri maçında, kırmızı-beyazlı futbolcular izleyenlerden büyük alkış alırken, maçı izleyen Antalyasporlu diğer futbolcular da takım arkadaşlarına destek oldu. Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, saha kenarında futbolcularına taktik verdi.

Maçı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın ile birlikte izledi. Akaydın, organizasyona katılan Antalyasporlu futbolculara ve teknik heyete teşekkür etti.

“BU TÜR ORGANİZASYONLAR HER ZAMAN YAPILMALI”

Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalyaspor olarak sosyal organizasyonlara her zaman katılmaya çalıştıklarını söyledi.

Engelliler haftası dolayısıyla ve farkındalık gösteri maçı projesi ile engelli basketbolcularla biraraya geldiklerini dile getiren Özdilek, “Önemli olan onların hayata küsmeden hayatın içinde yer almalarını sağlamak. Türkiye'de 9 milyon engelli kardeşimiz var. Hiç bir zaman bu insanları sakat olarak görme lüksüne sahip değiliz. Bu kardeşlerimiz, toplumun içinde var olan ve bizimle birlikte yaşayan insanlar. Bunun farkında olmalıyız” dedi.

Engelli insanların yaşam kalitelerinin biraz daha artırılması gerektiğini söyleyen Özdilek, Antalyaspor olarak üzerlerine düşeni her platformda yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Özdilek, engelli vatandaşların hayata sıkı sıkı sarıldığına dikkati çekerek, “Mutlu olmaya çalışıyorlar. Birey olarak ve toplum olarak onlara daha iyi bir yaşam ortamı sunmalıyız. Onlara acımıyorum ve acımamalıyız da. Onlar mücadele ediyor” diye konuştu.

Kırmızı-beyazlı takımın golcü oyuncusu Necati Ateş de, keyifli ve güzel bir maç yaptıklarını söyledi. Tekerlekli sandalye üzerinde basketbol oynamanın çok zor olduğunu belirten Ateş, “Bu tür organizasyonlar her zaman yapılmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!