Bu nasıl yakalama kararı

Güncelleme Tarihi:

Bu nasıl yakalama kararı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 17:21

NSU çetesinin üyesi Uwe Mundlos ile birlikte Beate Zschaepe'yi kendisine ait işyerinde çalıştırdığı ortaya çıkan Ralf Marschner, 2012 yılından beri hakkında tutuklanma kararı bulunmasına rağmen bir türlü yakalanamıyor.

Haberin Devamı

1992 yılından 2002 yılına kadar, NSU çete üyelerinin de kaldığı Zwickau kentinde Anayasayı Koruma Teşkilatı'na muhbirlik yapan Marschner hakkında mahkeme, Mundlos ve Zschaepe'yi çalıştırdığı firmasının iflasında yasalara muhalefet ettiği için 2012 yılında tutuklama kararı verdi.

YERİ BİLİNİYOR

İstihbarata 'Primus' kod adıyla neonaziler hakkında muhbirlik yapan Marschner, aradan geçen yaklaşık dört yıllık sürede yaşadığı yer ve kendisine ait işyeri adresi bilinmesine rağmen yakalanamadı. İsviçre'de yaşayan ve Lichtenstein'da da dükkan işleten eki muhbir hakkında uluslararası yakalama emrinin şimdiye kadar çıkarılmadığı öğrenildi. Yakalama emrinin sadece Almanya için geçerli olması nedeniyle Marschner yurt dışında rahatlıkla dolaşabiliyor. Marschner'in NSU içinde önemli rol üstlendiği ve örgüt ile ilgili öneli bilgilere sahip olduğu biliniyor. Marschner'in Almanya'ya getirilip NSU mahkemesinde ifadesinin alınması durumunda bir çok sorunun da cevabının bulunacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

441 NEONAZİ ARANIYOR

Almanya'da haklarında yakalama emri bulunmasına rağmen yüzlerce neonazi tutuklanamıyor. Federal İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre 441 neonazi hakkında yakalama emri bulunuyor. Ancak haklarında yakalama emri bulanan neonazilerin tamamı hala firari. Bakanlık haklarında yakalama emri bulunanların büyük bölümünün Almanya'da saklandığından şüpheleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!