Bu kadar büyük iftirada olmaz demeyin!

Güncelleme Tarihi:

Bu kadar büyük iftirada olmaz demeyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 14:34

Aynı binada oturdukları yaşlı kadının mirasını almak için Türkkomşularına iftira atan Alman polis memuru ve eşinin yaptığısinsi planları yine yaşlı kadın bozdu. Polis ve eşi hakkında sahtebelge düzenlemek ve dolandırıcılık hakkında dava açıldı.

Haberin Devamı

Almanya’nın Münih kentinde yaşayan Türk çift, Alman polis memuru ve eşinin ilginç iftiralarıyla karşı karşıya kaldı. Türk çiftin Alman komşularını parası için öldürmek istediklerini iddia eden polis memuru ve eşinin şimdi dolandırıcılık ve sahte belge düzenlemekten yargılandıkları olay, şöyle yaşandı; Türk karı-koca ve Alman polis memuruyla aynı binada oturan Hildegard M. (77), kocası öldükten sonra sahibi olduğu daireleri tek tek satarak pahalı seyahatlere çıkmaya başladı.

Kocası öldükten sonra 126 ülke gezen Hildegard M., yine bir deniz yolculuğu için rezervasyon yaptırdı ancak düşerek bacağını kırdı ve geziye çıkamadı. Bunun üzerine bileklerini keserek intihara kalkıştı. Hildegard M.’nin alt katında oturan ve yaşlı kadınla dostlukları bulunan Türk çift, iki gün boyunca kendisinden haber alamayınca doktorunu arayıp polise de ihbarda bulundular. Bunun üzerine eve giren polisler, Hildegard M.’yi banyoda bilek damarları kesik ve baygın halde buldu. Doktorlar, yaşlı kadının durumunun kötüye gittiğini söyleyince, devreye aynı binada oturan Alman polis memuru ve eşi girdi.

Sinsice plan yaptılar

Alman polis, eşinin, yoğun bakımda yatan Hildegard M.’nin kuzeni olduğunu iddia ederek yaşlı kadının bakıcılığını üstlendi ve dairenin anahtarlarını aldı. Polis memuru ve eşinin Hildegard M.’nin evindeki değerli eşyaları toplanıp götürdüğünü gören Türk çift, karşı koydu. Türk çifti aradan çıkarmak isteyen sözde kuzen Doris W. ve polis eşi Harald W. sinsi bir plan yaptı. Yaşlı kadını hastanede ziyaret eden Doris W., aslında kendisinin intihara kalkışmadığını, Türk kadın komşusunun uyku hapı verdiğini, kocasının da bileklerini keserek öldürmeye çalıştıklarını iddia etti. Kadının polis kocası ise savcılığı arayarak Türk çift hakkında soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Seyahat acentesi reddetti

Daha sonra yaşlı kadının seyahat acentesini arayan Harald W., eşinin teyzesinin seyahate çıkamayacağını ve ödediği 20 bin Euro’nun kendi hesabına yatırılmasını istedi. Ancak seyahat acentesi, Hildegard M’nin kendilerine bin Euro ön ödeme yaptığını ve bu parayı başka hesaba yatıramayacaklarını söyledi. Sürekli plan yapan ve yaşlı kadının mallarına el koymaya çalışan Alman polis, Hildegard M.’nin adresine ilamsız bir takip kararı göndererek, eşinin Hildegard M.’den 25 bin Euro alacağı olduğunu ve bu alacağı kendisine devrettiğini belirterek paranın da kendisine ödenmesini istedi. Polisin eşi Doris W. de teyzesi olduğunu iddia ettiği yaşlı kadının oturduğu daireye kendisine sattığını, bunun karşılığı olarak da her ay 500 Euro olmak üzere şimdiye kadar 25 bin Euro ödediğini iddia ederek mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Doris W.’nin talebini reddetti.

Oyunu yaşlı kadın bozdu

Alman çiftin tüm bu planlarını ise sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu olan Hildegard M. bozdu. Avukatı Zita Gütermann aracılığıyla polis memuru ve eşi hakkında dolandırıcılık ve sahte evrak düzenlemekten dava açan yaşlı kadın, Doris W.’nin kuzeni olmadığını, Türk çiftin aile dostu olduğunu ve intihara da kendisinin teşebbüs ettiğini anlattı.

Avukat Gönül Kurt ise Alman polis memuru ve eşi hakkında Türk çifte iftira atmaktan dava açtı. Polis ve eşi, Hildegard M.’nin mirasına el koymaya çalışmak için bu planları yapmakla suçlanıyor. Ayrıca Hildegard M.’nin evinde eksik olan değerli kürk, ziynet eşyaları, halı ve porselen takımları da hazırlanan iddianamede yer aldı. Alman çift ile ilgili davanın bu yıl içinde görülmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!