Bu iftarda yemekleri gönüllü anneler yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bu iftarda yemekleri gönüllü anneler yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2022 10:14

Gelsenkirchen merkezli ve daha çok eğitim alanında yaptığı yardım çalışmalarıyla bilinen Türk-Alman Yardım Sevenler Derneği (TAYSD), pandemi boyunca kendilerine maddi manevi destek olan sponsorlarına ve basın mensuplarına Gelsenkirchen’deki dernek lokalinde iftar yemeği verdi.

Haberin Devamı

İFTARA katılan ve derneğe ilk kez geldiğini söyleyen Münster Başkonsolosluğu Başkonsolos Yardımcısı Sevinç Dağkılıç, “Davetiniz için çok teşekkür ediyorum, çok memnun oldum. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan ayı bizim için sevgidir, saygıdır, dayanışmadır, barıştır. Bu anlamda bizleri bir araya getirdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Uzun zamandır pandemi nedeniyle bir arada olamadık ancak bundan sonra bir arada olup dayanışma içinde güzel şeyler yapacağız, şimdiden bayramınızı da kutluyorum” dedi. TAYSD Başkanı Necmiye Öztürk ise derneğe her türlü katkıyı sunan sponsorlar kadar, yapılan çalışmaları duyuran, toplumla aralarında bağ kuran, derneği tanıtan basın mensuplarının da kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

Bu iftarda yemekleri gönüllü anneler yaptı

Bu iftarda yemekleri gönüllü anneler yaptı

Bu iftarda yemekleri gönüllü anneler yaptı
BELEDİYEDEN YARDIM İSTEDİK AMA...
“Koronavirüsten fırsat bulunca bir iftarda buluşmak istedik. Bugün burada sadece sponsorlarımız ve basın mensuplarımızla iftar yapmak istedik. Çünkü bugünlere gelebilmemizde, zor zamanları atlatmamızda sponsorlarımızın ve basınımızın desteği çok büyük oldu. Pandemi döneminde sabit giderlerimizi karşılamakta çok zorlandık, belediyeden yardım istedik ama onlar olumlu yanıt vermedi. Sponsorlarımız bize her anlamda destek oldu. Her yıl düzenli burs verdiğimiz öğrencilerimiz var, onların burslarının aksamaması için bazı sponsorlarımız bu görevi de üstlendi. Biz, gönüllü annelerin desteğiyle ayakta duran, kadınların çalışmasıyla pek çok işi başaran bir derneğiz. Bu iftarı da lüks bir restoranda yapabilirdik ama gönüllü annelerimizin yaptığı ev yemekleriyle misafirlerimize iftar vermek istedik. Ramazan’ın ilk günlerinde belediye ile birlikte yaptığımız çalışmada stant kurup ev yapımı yiyecekler sattık, elde ettiğimiz geliri doğrudan Ukraynalılara yardım için bağışladık. 40’a yakın mülteciye 4 gün boyunca yemek verdik. Erasmus bursuyla gelen ama burada mağdur olup bize ulaşan öğrencilerimize yardımcı olmaya çalıştık. Ramazan’da Türkiye’ye yardım kolisi gönderdik. Bu konuda LÖSEV’le çalıştık. İnşallah kurbanlarımızı da LÖSEV’e aktarmayı düşünüyoruz.”
Bu iftarda yemekleri gönüllü anneler yaptı

TAYSD Başkanı Necmiye Öztürk, Başkonsolos Yardımcısı Sevinç Dağkılıç

Haberin Devamı

İftar sonrasında Necmiye Öztürk’e teşekkür eden siyasetçi Mümün Uluç, Başkan Öztürk’e bir kalem takımı hediye etti. TÜRK-Alman Yardım Sevenler Derneği’nin (TAYSD) Gelsenkirchen’deki dernek lokalinde verilen iftara, Münster Başkonsolosluğu Başkonsolos Yardımcısı Sevinç Dağkılıç, Gelsenkirchen Merkez Belediye Başkanı Marion Thielert, BIG Partisi KRV milletvekili adayı Mümün Uluç, Türkiye Kültür ve Turizm Elçisi Halil Yalçın ve sponsorlar katıldı.

BAKMADAN GEÇME!