Bu hastanede skandal bitmez

Güncelleme Tarihi:

Bu hastanede skandal bitmez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 11:40

Berlin’deki ChariteHastanesi’nde yaşananskandallara bir yenisidaha eklendi. Ameliyattanyeni çıkan 14yaşındaki kız çocuğunaaynı hastanede çalışanbir hasta bakıcının tecavüzettiği ortaya çıktı.Hastane yönetimi iseolayı polisten ve savcıdangizledi.

Haberin Devamı

SKANDALLAR hastanesi Charite’nin adı ilk olarak bebek ölümüyle gündeme geldi.

Erken doğan bir Türk ailesinin bebeği, hastanede kaptığı mikropla yaşamını yitirdi.

Aynı mikrobu kapan bir bebek de son anda kurtarıldı. Bebeğin ölüm nedeni aileden saklanırken, otopsi için mezarından çıkarıldı.

Hastanede yapılan kontrollerde erken doğan çocukların kaldığı beş serviste ölüme yol açan mikrop bulunmuş, iki servis tehlikeli olduğu gerekçesiyle kapatılmıştı. Geçen ay yaşanan bu olayın ardından harekete geçen Mitte Belediyesi, hastanedeki ölümlerden kimin sorumlu olduğunu bulmak için araştırma komisyonu kurdu.

Charite Hastanesi’ndeki ikinci skandal, altı yaşındaki Tuana Adanur’un tedavisi sırasında yaşandı. Tuana’nın doktorları, küçük kızın hastalığının ilerlediğini gerekçe göstererek bir an önce ameliyatla bacağının kesilmesinde ısrar etti. Baba, “Kızımı ikinci bir doktora göstermeden ameliyat olmaz” deyince hastane ikna için önce imamları devreye soktu, ardından babayı mahkemeye vererek Tuana’nın velayetini almak istedi.

Haberin Hürriyet’te yayınlanması üzerine oluşan büyük tepkiden sonra hastane yaptığı hatayı kabul ederek geri adım attı.

SON SKANDAL TECAVÜZ
Charite’de yaşanan son skandal ise tüyleri ürperten cinsten. Geçen hafta çocuk kliniğinde ameliyat edilen 14 yaşındaki kız çocuğu, hasta odasında hasta bakıcının tecavüzüne uğradı. Genç kız narkozun etkisinde olduğu için saldırgana karşı da koyamadı.

Hastane yetkilileri tecavüzü polise ve savcılığa bildirmek yerine saklama yolunu seçince bir başka skandala daha yol açtı. Daha sonra tecavüzü doğrulayan hastane yetkilileri, olayı neden polise ve savcılığa aksettirmedikleri eleştirilerine, “Öncelikle biz olayı araştırmak istedik” karşılığını verdi.

Olayın ortaya çıkmasından sonra Berlin savcılığı soruşturma başlattı. Hastane yetkililerinin ve çocuk kliniğinde çalışanların ifadesini alan savcı, hastane yönetiminin ihmalini de araştırıyor.

Hastane yönetimi küçük hasta kıza tecavüz eden çalışanın işine son verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!