‘Bu film aksiyon ruhunu tekrar getirir’

Güncelleme Tarihi:

‘Bu film aksiyon ruhunu tekrar getirir’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2022 10:21

Almanya’da Cinemaxx salonlarında gösterime giren ‘Adanış Kutsal Kavga’ filmini izleyen Köln Konsolosu Ahmet Atila, “Bu film kanaatimce Türk sinemasına aksiyon ruhunu tekrar geri getirir” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ile birlikte Avrupa sinemalarında gösterime giren aksiyon filmi ‘Adanış Kutsal Kavga’nın Köln gösterimine Köln konsolosu Ahmet Atila, Almanya ve Avusturya organizatörü Yavuz Selim Kurt, filmin genel sorumlusu Cihan Özdemir ve filmin başrol oyuncularından Serdar Deniz birlikte izledi. Son 10 yılda Türk sinemasında bir ivme olduğunu belirten Atila, şunları söyledi:

‘Bu film aksiyon ruhunu tekrar getirir’

Köln Konsolosu Ahmet Atila

“Bu filmle birlikte ivme halkası sinema filmi noktasında devam ediyor. İnşallah bundan sonra da daha güzel filmler çıkacak, zaten bu film de onun işareti. Tabii bu film ise tarihimiz, vizyonumuz, inanç değerlerinin toplanıp bir araya geldiği bir film oldu. Filmi izlerken zamanın ne kadar hızlı geçtiğini fark edemedim bile, keyif alarak izledik. Bu film kanaatimce Türk sinemasına aksiyon ruhunu tekrar geri getirir. Özelden bizleri bu filme davet eden organizatörlere teşekkür ederim.”

‘Bu film aksiyon ruhunu tekrar getirir’

Oyuncu Serdar Deniz

Haberin Devamı

Filmin galası beklenirken ve vizyona hazırlanırken pandemi nedeniyle gecikmeli olarak izleyiciyle buluştuğunu belirten Serdar deniz ise şunları söyledi: “Bana göre bu film, alışılmışın dışında bir yapım. İnanılmaz güzel, aksiyonu, görseli, gayet iyi oyuncularla çekildi, maliyeti yüksek. Bunlar çok önemli faktörler. Tam biz bu filmi bitirdik. Tanıtım çalışmaları yaparken, vizyona girmeye bir hafta kala pandemi patladı. Oradan bir şanssızlığımız oldu. Birkaç ay evvel filmimiz vizyona girdi. Tabii ki biz daha çok fazlasını bekledik, bu kalitedeki bir filmin çok daha fazla izleyiciye ulaşmasını beklerdik. Zamanlama sorunu, sinema salonu sorunu... Yeterince salon bulunamayınca açık söyleyeyim bu film hak edilen rakama şimdilik ulaşamadı. Daha üst rakamlar beklerdik. Ama izleyen herkesten genelde ‘Film güzel, inanılmaz güzel. Böyle kaliteli ve yerli bir aksiyon filmi görmedik’ gibi dönüşler aldık. Filmdeki savaş sahneleri, o zengin mekânlar, o dekorlar, kostümler... Ne kadar çok mekân, o kadar masraf, para harcamak. İnanılmaz zahmetli bir yapıt. Bunun karşılığı çok daha farklı olmalıydı ama sorumlusu asla filmin yapımcısı ve yönetmeni değil, sinema salonları. Yani sinema salonları ne kadar çok salonunu açarsa, izleyen kişi sayısı o kadar çok artıyor. Yine sinema salonu ne kadar çok reklam yaparsa, izleyen sayısı o kadar çok artıyor. Yani hepsi birbirine bağlı. Yapımcımız gerçekten taviz vermedi. Ama daha gösterimin başındayız, zaman var. TV boyutu var, dijital kanallar durumu var. Şimdi şu var; Bu filmi izleyen mutlaka başkasına tavsiye ediyor. İşte bu gurur verici bir şey.”

BAKMADAN GEÇME!