Bu dava vizenin kaderini belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

Bu dava vizenin kaderini belirleyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2012 10:01

Avrupa Adalet Divanı, Türklere vizesiz seyahat hakkı tanınması amacıyla açılan davayı 6 Kasım’da görüşecek. Davayı açan Türk vatandaşı Leyla Ecem Demirkan’ın Stuttgart’ta yaşayan annesi ve babası vizenin kaldırılacağına inanıyor.

Haberin Devamı

AVRUPA Adalet Divanı’nda 6 Kasım’da görüşülecek davayı açan Leyla Ecem Demirkan’ın annesi Eylem Huber ve üvey babası Jörg Huber, Almanya’ya annesini ziyaret etmek isteyen 14 yaşındaki bir genç kıza neden vize verilmediğinin gerekçesini öğrenmek istiyor.

Kızlarına vize verilmeyince avukat Prof. Dr. Rolf Gutmann’a giderek dava açan, beş yıldır hukuk mücadelesi veren Huber Ailesi’nin yasal mücadelesi Türkiye’de 80 milyon için umut halini aldı. Davanın kazanılması Türk vatandaşlarına uygulanan vizenin kaldırılması anlamına geleceği için büyük önem taşıyor.

NİYETİ ZİYARET
Leyla Ecem’in Almanya’ya yerleşme gibi bir niyeti olmadığını, İzmir’de üniversite okuduğunu açıklayan annesi Eylem Huber şöyle konuştu: “Leyla Ecem’in niyeti kesinlikle burada kalmak değil. Zaten İzmir’de okuyor. Şu an 19 yaşında. Davaya Ecem 14 yaşındayken başladık. Tek isteğimiz Ecem’in bizi ziyaret etmesiydi. O günden beri gelmesi mümkün olmadı. Ancak ben Türkiye’ye gidince görüşebiliyoruz. Neden vize verilmediğine yönelik bir gerekçe gösterilmedi.”

KAPILAR AÇILACAK
Davanın bu kadar önem kazanacağını asla tahmin etmediklerini belirten üvey babası Jörg Huber, “Ecem’in buraya gelebilmesi için gereken turistik vize için davetiye gönderdik. Vize verilmedi. Ankara’ya Alman Büyükelçiliği’ne kadar gittim. Bir gerekçe göstermediler. Rolf Gutmann’ı uzun zamandır tanırım. Dava açtık. Prof. Gutmann her zaman büyük dava olduğunu savundu. Bu denli önem kazanacağını, tüm Türkleri etkileyeceğini hiç düşünmedik. Davayı kazanacağına inancımız sonsuz. İnşallah 6 Kasım’da Lüksemburg’ta görülecek dava başarıyla sonuçlanacak. Ümit ve sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!