"Bu acı dinmez"

Güncelleme Tarihi:

Bu acı dinmez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 11:51

Almanya’nın Augsburg kentinde aşk cinayetine kurban giden Barış Başer’in acılı ailesi, "Katiller ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Bu, acımızı biraz olsun hafifletti. Ama acımız bitmez" dedi. Barış Başer'in katili Hasan Akgün'ün ağabeyi Hüseyin Akgün de, "Kardeşim Neşe Başer'in kurbanı oldu" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYANIN Augsburg kentinde 27 yerinden bıçaklanarak öldürülen Barış Başer’in (34) ailesi katil ve suç ortağına verilen ömür boyu hapisle, adaletin yerini bulduğunu, ama acılarının dinmediğini söylediler. Augsburg’ta önceki gün sona eren davada mahkeme, öldürülen Barış Başer’in karısı Neşe Başer’i kocasını öldürtmeyi birlikte planlamaktan ve gizli aşk ilişkisi yaşadığı Hasan Akgün’ü ise basit nedenle adam öldürmekten ömür boyu hapse mahkum etmişti. Polisin sıkı güvenlik tedbirleri aldığı duruşma salonunda Barış Başer’in aile fertleri sanıklara: "Şeytanlar ne istediniz Barış’tan" diye bağırdı. Yargıç bunun üzerine kendilerini duruşmayı sessiz izlemeleri konusunda ikaz etti.

ADELETE İNANIYORUZ
Öldürülen Barış Başer’in ağabeyi Hüseyin Başer, "Mahkemede ortaya çıktı ki, kardeşimin karısı Neşe Başer katille yıllarca sevgili hayatı yaşamış. Kardeşimi öldürmek için aylarca plan yapmışlar. Cinayet günü saatlerce telefonda konuşmuşlar. Ayrıntıları gözden geçirmişler. İnsan bir hayvana vururken bile acır. Ama katil, kardeşimin kafasına defalarca vazo ile vuruyor ve yirmi yedi kere bıçaklıyor. Bu da yetmiyor, telefon kablosuyla boğazını sıkıyor. Kardeşim büyük bir acıyla ölüyor. En ağır ceza ömür boyu. Katil ve suç ortağı ömür boyu aldı. Adalet yerini buldu. Ama bu acı içimizde hep kalacak" dedi.

Uzun süre aşk ilişkisi yaşayan neşe Başer ve Hasan Akgün mahkemede birbirleriyle göz göze gelmemeye dikkat etti. Mahkeme kayıtlarına göre İngiltere’de yaşayan Hasan Akgün son üç yılda Neşe Başer’le dokuz bin telefon görüşmesi yapmış. Cinayetin işlendiği gün ise ikili arasında 37 telefon görüşmesi ve çok sayıda SMS geçildiği belirlendi.

"KARDEŞİM KURBAN OLDU"
Aşk cinayeti davasında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan katil Hasan Akgün’ün ağabeyi Hüseyin Akgün kardeşinin aynı davada ömür boyu hapse mahkum olan Neşe Başer’in kurbanı olduğunu söyledi. Hüseyin Akgün, öldürülen Barış Başer’in ailesiyle de yakın akraba olduklarını belirterek, "Kardeşim Hasan Akgün’ün bu cinayeti işlemesi bütün ailemizi kahretti" dedi. Kardeşinin cinayet işleyebilecek birisi olmadığını söyleyen Hüseyin Akgün, "Biz de bu işe anlam veremedik" diye konuştu. Barış Başer 9 Eylül 2009 günü Augsburg’daki evinde ölü olarak bulunmuştu. Cinayetten sonra Barış Başer’in eşi Neşe Başer ve akrabaları Hasan Akgün tutuklanmış, iki sanığın gizli aşk ilişkisi yaşadığı ve cinayeti planladığı belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!