Brüksel'de hüzün

Güncelleme Tarihi:

Brükselde hüzün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2010 15:26

Brüksel’de cumartesi gecesi meydana gelen patlamada tamamen çöken üç evin enkazı altından Hasan Şahin’in cesedi de çıkarıldı. Şahin'in eşi Dudu Şahin "Şiddetli patlama ile sarsıldık. Ben ve çocuklarım kurtuldu, kocam öldü" diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

BELÇİKA’nın başkenti Brüksel’in "Türk Mahallesi" olarak adlandırılan Schaerbeek İlçesi sınırları içindeki "Rue Gaucheret 199"(Gaucheret Sokağı) adlı sokakta meydana gelen patlamanın sırrı araştırılıyor. Üç kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı patlama ile ilgili çalışmalar sürerken, olayda hayatını kaybeden üçüncü kişinin hala kimliğinin belirlenemediği belirtildi. Büyük şok yaratan ve ülke gündemine damgasını vuran patlama ile ilgili olarak sürdürülen çalışmalarda son olarak ev sahibi Hasan Şahin’in cesedine de ulaşıldı. Önceleri kayıp ilan edilen Hasan Şahin’in ikinci gün sürdürülen çalışmalarda bina zemin katında cesedine ulaşıldı.

BİNAYI SATIN ALDI
Belçika’nın Charleroi kenti sınırları içinde ikamet eden Hasan Şahin’in yakın zamanda Brüksel’e taşındığı ve eşi Döndü Şahin’in ailesine yakın Rue Gaucheret’teki binayı satın aldığını söyleyen komşuları "Binada sürekli tadilat yapardı. Bina altında bir süre market işletti. Markette iki defa yangın çıktı. Aynı şekilde Charleroi’da da kendi binasında yangın çıktığını öğrenmiştik. Marketi kapatarak bir Faslı gence kiraladı. Kendisi bir ara meşrubat dağıtımı da yaptı. Biz kendisini Hasan Şahin olarak tanıdık. Aslen Iğdırlı olan Şahin’i, Iğdırlılar'ın ‘Hidayet’ olarak tanıdığını öğrendik. Belçikalılar ise kendisine ‘Michel’ diyor. Doğrusu adını değiştirmiş ve ‘ Michel Şahin’ olarak Belçika’da kimlik almış" dediler.

EVLERE GİRİŞ YASAĞI
Öte yandan vasiyeti üzerine Şahin Ailesi, Hasan Şahin’in cenazesinin Schaerbeek Müslüman Mezarlığı’na defni için hazırlıklarını sürdürürken, enkaz altından ilk olarak çıkarılan Mürsel Köse’nin cenazesinin de memleketi Afyon İli Emirdağ İlçesi Suvermez Köyü’ne götürülmesi için resmi işlemlere başlandığı öğrenildi.
Mahallede hayatın normale dönmesi için çalışmaların sürdüğünü açıklayan Schaerbeek Belediye Başkanı Cecile Jodogne; "Çöken üç binaya yakın evlerde hasar büyük. Bu evlere giriş ve çıkışlar şimdilik yasak. Mahallenin büyük bir bölümüne ikinci gün akşam saatlerinde elektrik, su ve gaz verildi. Hasarlı binalarda incelemeler sürüyor. Mağdur ailelere yiyecek ve yatacak yer temin ettik" dedi.

TAZİYEDE BULUNDULAR
Patlamanın mağduru Mürsel Ailesi ile Şahin Ailesi’ni ziyaret eden Büyükelçi Nazif Murat Ersavcı, Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır, Brüksel Başkonsolosu Mehmet Poroy, Muavin Konsolos Ali İhsan İzbul ile birlikte acılı ailelerin acısını paylaştılar.

OLAY ANINI ANLATTI
Büyükelçi Nazif Murat Ersavcı ve Başkonsolos Mehmet Poroy'a yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğulan patlamada hayatını kaybeden Hasan Şahin'in eşi Dudu Şahin şunları söyledi: "Hasan otomobilimizi garaja koymak istedi.Arabada anahtar yoktu. O anahtarı almak için araçtan indi. Yolda beklediğim için arkadan gelen araçlar korna çalınca,bir tur atıp eve geleyim dedim.Tam eve yaklaştığımızda şiddetli patlama ile sarsıldık. Ben ve çocuklarım ile araç içinde şaşkın bir vaziyette enkaza koştuk.Ne olduğunu biz de anlamadık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!