Bruce Lee hayranıyım

Güncelleme Tarihi:

Bruce Lee hayranıyım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 21:31

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir ve ünlü rap sanatçısı Alpa Gun, “School Talk” adlı okul sohbeti projesinin konukları oldu. Cem Özdemir ve Alpa Gun, Kiez Tank-Stelle Derneği tarafından hayata geçirilen okul sohbetine katılarak öğrencilere hitap etti.

Haberin Devamı

School Talk etkinliğine, Kreuzberg'deki Skalitzer ilk ve orta öğretim okulunun 9. ve 10. sınıf öğrencileri katıldı. Projenin sorumlularından Prime Lee, konukları Cem Özdemir ve Alpa Gun'a sorular yöneltti. School Talk etkinliğinin konukları, okul öğrencileri arasında yapılan oylamada seçildi.

Sahneye ilk olarak çıkan Cem Özdemir'den, tahtaya kendisi için anlamlı, yaşama dair bir slogan yazması istendi. Çocukluğunda ve gençliğinde büyük bir Bruce Lee hayranı olduğunu belirten Cem Özdemir ise, Bruce Lee'nin “Su ol, arkadaşım” cümlesini yazdı. Özdemir, hala Bruce Lee hayranı olduğunu belirtirken, “Bruce lee kendisine nasıl böyle başarılı oldun ne tavsiye edersin diye soranlara, su olmalarını tavsiye ediyor. Su bazen bir damla bazen ise büyük bir güç olabilir” dedi. Özdemir, öğrencilere, siyasete nasıl başladığını ve ilk milletvekili seçildiği dönemdeki tepkileri aktardı.

Siyasete en alt düzeyden başlayarak, parti başkanlığına kadar geldiğini belirten, Cem Özdemir, oturumu yöneten Prime Lee'nin, “Parti başkanı ne yapar? Üyelerine çay mı ikram eder?” sorusunu Türkiye'den örnek vererek yanıtladı. Özdemir, “Türkiye'de hemen hemen her kurumda, her işyerinde çaycılar vardır. Düğmeye basarsın ve bize 3 çay dersin ve çaylar gelir. Ne yazık ki Yeşiller'de böyle bir şeyi kabul ettirebileceğimi sanmıyorum. Ama parti başkanı olarak, parti programının hazırlanmasında, seçim çalışmalarında ve partinin yönetiminde yer alıyorsun. Sürekli bu ve benzeri toplantılara katılarak partinin görüşlerini aktarman gerekiyor” dedi.

Programın ikinci konuğu olarak sahneye çıkan Alpa Gun ise, tahtaya, “Damlaya damlaya göl olur” atasözünün Almanca'sını yazdı. Annesinin bu sözü sıkça kendisine söylediğini hatırlatan Alpa Gun, gençliğinde, yapmaması gereken hatalar yaptığını bazen de şiddete bile bulaştığını belirtirken, şans eseri kötü yoldan kurtulduğunu anlattı. Bu yılın sonuna doğru sinemaya çıkacak olan “Blutsbrüder-Kan Kardeşler” adlı filmde de rol alan Alpa Gun, gençlere, şiddetten uzak durmaları tavsiyesinde bulundu. Alpa Gun, ayrıca, rap müziğe nasıl başladığını ve nasıl rap sözleri yazdığını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!