Broos gücümüzü göremedi

Güncelleme Tarihi:

Broos gücümüzü göremedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 23:00

Umut Bulut, Serkan Balcı ve Alanzinho, ilk yarıdaki başarısızlığın faturasını Belçikalı hocaya kesti.

Haberin Devamı

Trabzonspor’un santrforu Umut Bulut’a göre

Türkiye’nin en iyi golcüsü Alex

“Örnek aldığım golcüler Hakan Şükür ve Ronaldo. Semih ve Gökhan Ünal’ı başarılı buluyorum.”

- Yeni hocanız ve kaptanlığın hayırlı olsun. Nasıl başladınız ikinci yarıya?
Sezon başında yabancı hocadan dolayı çok problem yaşadık. Trabzonspor’un büyük bir kulüp olduğunu biraz geç farketti. O bize ve ortama alışana kadar puan kaybettik. Ama şimdi Şenol Hocamız geldi. Hepimiz çok mutluyuz.
- Geçen sezon Gökhan ve senin kaçırdığını goller konuşuldu. Ne oldu da bir türlü olmadı?
Bilmem, olmadı işte. Ama çok gol kaçırmak için çok gol pozisyonu yakalamış olmak gerekir. Biz kötü oynamadık. Sadece atamadık o kadar.
- Trabzon’da futbolcuların baskı altında olduklarını söylerler. Bu baskı seni bunaltıyor mu?
İster istemez bir stres yaşıyoruz. Geçen dönem Gökhan’la kaçırdığımız çok gol oldu. Biz atmak istemiyor muyuz sanki?
- 4 yıldır Trabzonspor’da oynuyorsun. Sence taraftarların gözleri hala Gökdeniz ve Fatih’i arıyor mu?
İkisi de Trabzon taraftarı için çok önemli futbolcular ve bizim de abilerimiz. Taraftarın gözü onları arayabilir ama bu biz kötü oynadığımız için değil onlar çok iyi oyuncular olduğu içindir.

Haberin Devamı

Gökhan Fener’de başarılı olacaktır

- Gökhan Ünal, F.Bahçe’de kendisini kabul ettirebilir mi?
Gökhan’ın kalitesi tartışılmaz. Ama bu aşı meselesidir. Her doku her yerde tutmayabilir. Ancak Gökhan dikine oynayan bir oyuncu ve Alex’le beraber uyumlu olacağını düşünüyorum.
- Gökhan’ın takımdan ayrılması seni olumlu-olumsuz nasıl etkiledi?
Gökhan’la oynadığım hemen hemen her maçta gol attım. O da tüm gollerini benimle attı. Biz çok uyumluyduk ama şimdi yollarımız ayrıldı. İkimizin de başarılı olacağını düşünüyorum. Ayrı kaldığımız zamanlarda benim üst üste goller atmam ise sadece tesadüf.
- Golcüler için ‘bencildir’ derler?
Golcüde kıskançlık vardır fakat bencil değildir, olmamalıdır. Kıskançlığı da olumlu yönde kullanıp artıya çevirmek gerekir.
- Türkiye’nin en iyi golcüleri kimler?
Eskiden Hakan Şükür, Tanju Çolak, Aykut Kocaman vardı. Semih ve Gökhan’ı bu anlamda başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Alex’i forvet olarak değerlendirirsek bir numaram Alex.

Haberin Devamı

1 maçta 5 gol atmak isterim

Bir maçta 5 gol atmak gibi bir hedefim var. Hakan Şükür ve Ronaldo’yu örnek alıyorum. Bence Hakan Abi 40 yaşına kadar çok rahat oynayabilirdi. Üzerine çok gidildi. Futbolcu tecrübe kazandıkça daha iyi oynar.

Alanzinho, Norveç’e servet kazandırmış

4 yılda değerini 27’ye katladı

“Stabaek beni Flamengo’dan 150 bin dolara alıp 4 milyon Euro’ya Trabzonspor’a sattı.”

- Rio de Janerio, Norveç’te Stabaek ve Türkiye’de Trabzonspor… Futbol anlamında çok farklı tarzlar.. Futbol kaşifiyim diyebilir misin?
Brezilya’dan Norveç’e gidişim çok büyük bir değişimdi. O yaşa kadar hep Flamengo’da oynamıştım. İlk defa ülkemden ayrıldım ve çok farklı bir iklime gittim. Avrupa kültürünü tanıdım. Türkiye’ye uyum sağlamam da bu sayede kolaylaştı. Norveç’te Brezilyalılara karşı hep bir önyargı var. Onların fiziki güce dayalı futbollarına ayak uyduramayacağımızı düşünüyorlar.
- Türkiye’de oynanan futbolla Norveç’i kıyaslar mısın?
Norveç kıyıda köşede kalmış bir futbol ülkesi. Orada Avrupa futbolu oynanmıyor. Türkiye’deki futbol Avrupa’nın merkezinde oynanan oyuna çok daha yakın.
- Çocukken böyle yerlere gelebileceğini hayal eder miydin?
Brezilya’da sokakta top oynayan hiçbir çocuk ileride bir yıldız olmayı hayal olarak görmez. Bize çok uzak bir kavram değildir. Çünkü 2 sene önce mahallede beraber top oynadığımız arkadaşımız bir bakmışsınız dünya yıldızı olmuş. Bir rüyadır ama erişilmez bir hedef değildir.

Haberin Devamı

Şenol Hoca bana çok güveniyor

- Trabzonspor’un senin için Stabaek’e 4 milyon Euro ödemeyi kabul ettiğini öğrenince ne hissettin?
Evet, bu rakam Norveç standartlarını çok çok aşan bir miktardı. Bugüne kadar Norveç’te hiçbir kulüp bir futbolcudan böyle büyük bir rakam kazanmadı. Stabaek’te çok 4 sezon geçirmiştim ve zaten çok yüksek teklifler alıyordum. Bu transferin konuşulacak tek yanı var, o da Stabaek’in beni Flamengo’dan 150 bin dolara alıp 4 milyon Euro’ya satması…
- Hugo Broos ile yıldızınız neden barışmadı?
Beni neden oynatmadığını bilmiyorum. Her hocanın bir 11’i ve oyun şablonu vardır. Sanıyorum ben buna uymadım.
- Sence oyuncu mu hocanın şablonuna uymalı yoksa hoca mı oyuncusunu şablonuna uydurabilmeli?
Ben Şenol Hoca’yla şu anda bunu yaşıyorum. Bana güveniyor ben de elimden gelenin fazlasını yapmak için çok çalışıyorum. Şenol Hoca bizi yeniden güçlendirdi. Ben ve takım arkadaşlarım o ne derse yapmaya hazırız. Şenol Güneş bana çok güveniyor.

Haberin Devamı

Helikoptere biner giderdim

G.Birliği maçında Broos beni çok kısa bir süre oynatıp oyundan aldı. O an yedek kulübesinin yanına bir helikopter inseydi, ona binip Brezilya’ya dönerdim. Bu olay hiçbir oyuncunun kolay kolay kaldırabileceği bir durum değildir.

Serkan Balcı’nın kabusu yedek kalmak

Oynamadığım an mutsuzum

“Bana milyon dolarlar verip kulübede oturtacaklarsa, Para almadan oynamayı tercih ederim.”

- G.Birliği, F.Bahçe, Trabzonspor... Bambaşka takımlarda oynadın ama hala hangi mevkide oynamayı sevdiğini anlayamadık.
Beş sene sağbek oynadım, solbek de oynadım. Benim en verimli olduğum alan orta saha. Ancak bunu anlayamadılar. Sağbek olmadığı için beni oynatıyorlar.
- Hugo Broos gitti, Şenol Güneş geldi. Sen kendini nasıl hissediyorsun?
Broos döneminde genel bir disiplinsizlik vardı. Kimse kimseyi dinlemiyordu. Oynuyorduk ama bir ortak noktamız yoktu. Bence bir hocanın disiplini ele alması gerekir. Şenol Güneş öyle bir hoca. Bizi kendimize getirdi. Zico’yu çok severdim. Aynı dilden konuşmasak bile bizi anlar ve ilgilenirdi. Şenol Hocamız da öyle. Selam veriyor, halimizi hatrımızı soruyor. Bu futbolcu için çok önemli bir motivasyondur.

Haberin Devamı

Yabancılara fazla değer veriyoruz

- Sence ülkemizdeki yabancı oyuncuları çok mu abartıyoruz?
Evet. Bizde yabancılara verilen tolerans Türk oyunculara tanınmıyor. Yut dışında ise tam tersi. Adamlar önce kendi oyuncularını ön planda tutuyor, sonra dışarıdan gelenleri. Yurt dışında oynamayan adamlar büyük takımlarımızda ilk 11’e girebiliyor. Ülkemize gelen yabancı futbolcular çok büyük paralar alıyorlar. Denge bozuluyor. Avrupa’da bu rakamları alabilmeleri imkansız. Üstelik bir de ülkemizi hafife alıyorlar.
- F.Bahçe’den sonra Trabzon’da oynamak nasıl bir duygu? Düşüşe geçtiğini düşündüğün oluyor mu?
Ben hep tersini düşünüyorum. Önemli olan oynamak. Oynayamadıktan sonra dünyanın en büyük kulübünde olsam ne yazar. Bana milyon dolarlar verip kulübede oturtacaklarsa, ben para almadan oynamayı tercih ederim. Oynamadığım zamanlar mutsuz oluyorum ve bu özel hayatıma da yansıyor.
- Bir yayın ihalesi yapıldı ve 321 milyon dolara anlaşıldı. Türkiye liginin karşılığı bu mudur?
Karşılığı mıdır, değil midir bilemem ama bence önemli olan gelen paranın nasıl değerlendirileceği. Türkiye’de borçlu kulüp sayısı çok. Özellikle Anadolu kulüplerine yardımcı olunmalı diye düşünüyorum. Mücadele gücü arttı, artık Anadolu kulüpleri şampiyonluğa oynuyor. Tek eksik maddiyat. Bu adaletsizlik giderilmeli.

İyi ki evlenmişim!

“İyi ki evlenmişim” diyorum hep. Yakında bir kızımız olacak. Trabzon’a da alıştık. Zaten biz evi seven ve evde çok mutlu olan bir çiftiz. O yüzden hangi şehirde yaşadığımızın hiç önemi yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!