Brezilyalılar coştu

Güncelleme Tarihi:

Brezilyalılar coştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2006 00:00

Dün akşam Münih´te Avustralya ile oynayan Brezilya´nın taraftarları, gittikleri her kenti olduğu gibi Münih´i de bayram yerine çevirdiler. Binlerce Brezilyalı daha maç başlamadan çılgınca eğlenirken, Avustralyalı taraftarlar daha çok birahanelerde eğlenmeyi tercih ettiler

Haberin Devamı




Samba Şov
Dünya Futbol Şampiyonası’nda Münih’te dün akşam oynanan Brezilya-Avusturalya maçı öncesi şehre gelen iki takım taraftarları, şehri bayram yerine çevirdi. Taraftarlar şehrin ünlü belediye binası önündeki Marienplaz önünde bol bol Alman birası içip Brezilyalı müzik grupları eşliğinde Samba yaptılar.

Polisten uyarı

Zaman zaman iki taraf taraftarları birlikte dans ederek kendi takımları lehine tezahüratlarda bulundular. Meydandaki "Meryem Ana" anıtına tırmanarak bağıran taraftaları polis sık sık uyararak aşağı indirmek zorunda kaldı. Münih´te dev ekranın kurulu olduğu "Fan Park" ve şehir merkezindeki kutlamalar Münih’te bayram havası estirdi. Polisten yapılan açıklamada, herhangi bir olayın meydana gelmediği bildirildi.

Takımlarının Avustralya karşısında mutlaka galip geleceğini belirten Brezilyalılar, ilk maçtaki hayal kırıklığının bu maçta yaşanmayacağını söylediler. "Biz bu maçı da kazanacağız" diyen bir Brezilyalı, Avustralya´nın iyi bir ekip olduğunu, ancak Brezilya´nın dünyanın en iyi futbolcularına sahip olduğunu belirterek, "Bu kupanın favorisi olarak kazanmaktan başka çaremiz yok" yorumunu yaptı.

Mucizeyi başaracağız

Avustralyalı taraftarlar ise Japonya maçında alınan galibiyetin kendilerini ateşlediğini ve bu maçta alınacak bir beraberliğin ikinci turu getireceğine inandıklarını söylediler. "Son maçta Hırvatistan´a yenilmezsek, mucizeyi başarmış oluruz" diyen bir bayan taraftar, binlerce kilometrne ötede takımı desteklemenin büyük bir zevk olduğunu söyledi. Avustralyalı taraftarlar daha çok eğlence merkezlerinde boy gösterirken, Münih adeta Brezilyalı istilasına uğradı.

Erkan MISIRLI / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!