Bremen'de 2. Uyum Haftası

Güncelleme Tarihi:

Bremende 2. Uyum Haftası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2010 10:52

ALMANYA'nın Bremen kentinde düzenlenen "2. Entegrasyon Haftası'nın" açılışını, Bremen Eyaleti Başbakanı ve Belediye Başkanı Jens Böhrnsen yaptı.

Haberin Devamı

Bremen Belediye Sarayı'nda düzenlenen açılış törenine, Hannover Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy, Türkiye'nin Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Vierkötter, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Aşağı Saksonya ve Bremen Eyaletler Birliği Başkanı Ali İhsan Ünlü ile çok sayıda davetli katıldı.

Birlikte çözelim
Böhrnsen, konuşmasında, 21 Ağustos'a katar sürecek etkinliğe gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını, Bremen'in herkese açık bir kent olduğunu söyledi. Bremen'de göçmen kökenli vatandaşların sayısının sürekli arttığını ve okullarda göçmen çocukların oranının yüzde 50'ye yükseldiğini ifade eden Böhrnsen, bunun bir zenginlik olduğunu ve uyum konusunun önemini artırdığını, sorunlara birlikte çözüm getirilmesi gerektiğini kaydetti. Bremen İşveren Federasyonu Başkanı Cornelius Neumann-Redlin de konuşmasında, Bremen Eyaleti'nde kalifiye iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu, bunun için okullarda göçmen çocuklara daha fazla fırsat eşitliği sağlanması gerektiğini belirtti.

Ödüller verildi
Törende, bu yılın 2 bin Euro değerindeki "Uyum Ödülü", Sağlık Meslek Okulunun "Yaşlı ve genç birarada" adlı projesine verilirken, bin Euro'luk özel ödülü de, gönüllü çalışmalar yapan Nina Brunsch aldı. Açılış töreninde Bremen Alevi Kültür Merkezi Grubu ve sanatçı Nihan Devecioğlu da sahne aldı. Hafta boyunca Bremen'de panel, konferans, konser, iftar yemeği, değişik ülke mutfaklarının tanıtımı gibi 250'ye yakın etkinlik yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!