Bravo kızlarımıza

Güncelleme Tarihi:

Bravo kızlarımıza
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2006 00:00

Münih Blediyesi’nin yeni eğitim yılında 211 öğrenci meslek öğrenimi yapacak. 3 bin 800 öğrencinin katıldığı sınavı kazanan 211 öğrenci arasında 3 Türk kızı bulunuyor.

Haberin Devamı




Meslek Öğrenimi
Almanya’nın Münih Belediyesi’nin açtığı meslek giriş sınavına katılan 3 bin 800 öğrenci arasından 3’ü Türk 211 öğrenci sınavı kazandı. 211 öğrenci arasında bulunan Melissa Yılmaz, Feride Güven ve Melike Öztürk başarılarından dolayı çok sevinçli olduklarını söylediler. İdari hizmetlerde meslek eğitimi yapacak olan üç kız "Not ortalamamız iyi olduğu için sınava katılma hakkı kazandık.

Sınava ise çok iyi hazırlandık. Çalışmadan başarı olmuyor. Tatilde bile ders çalıştık. Sonunda bunun meyvesini aldık. Çok mutluyuz. Çünkü meslek altın anahtar. Belediyede meslek eğitimi yapmak ise büyük bir şans“ dediler. Münih Belediyesi önünde toplanan öğrenciler üzerlerinde ‘Die Wellt lernt bei der Stadt’ (Dünya belediyede öğreniyor) yazılı balonları havaya uçurdular.

Bu eğitim yılında belediyede meslek eğitimi yapmayı hak kazanan öğrencileri tebrik eden Anakent Belediye Başkanı Christian Ude, yaptığı konuşmada, kamudaki işyerlerinin sağlıklı ve güvenli olduğunu belirterek, "Bu güvenli iş yerleri sizlerin işe vereceğiniz önem ve başarıya bağlı. Artık belediyedeki iş yerleri öyle güvenceli değil" dedi.

Erkan MISIRLI/ MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!