Bozuk saat pahalıya patladı

Güncelleme Tarihi:

Bozuk saat pahalıya patladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 12:04

Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan Kenan Saban (56), Duisburg Gaz ve Elektrik İdaresi’nin gönderdiği 2 bin 862 Euro değerindeki ek yıllık faturayı görünce şok oldu.

Haberin Devamı

Kenan Saban yüksek miktardaki faturaya itiraz edince, gaz ve elektrik tüketimini gösteren saatlerin iki senedir bozuk olduğu tespit edildi. Gaz saatinin evine 30 metre uzaklıkta ve yolun ortasında üstü kapalı bir alanda bulunduğunu söyleyen Saban, “Görevliler, iki senedir kapağı açıp saate bakmadan tahmini bir tüketim miktarı belirlemişler. Bu da benim tüketimimin çok üstünde. Oturduğum ev 50 metrekare. Bu kadar gaz ve elektrik tüketmiş olmam imkansız. Parayı ödeyemeyeceğimi söyleyince takside bağladılar” dedi.

ARAŞTIRIYORUZ

Normalde iki ayda bir 290 Euro gaz ve elektrik parası ödediğini hatırlatan Saban “Bu miktar fazla tüketim yaptığım varsayılarak 554 Euro’ya yükseltilmiş. Yetkililer yıllık ek fatura olan 2 bin 862 Euro’yu taksite bölerek, aylık 159 Euro ödemem gerektiğini söylediler. Ben ay sonunu zor getiriyorum. Bu hatanın bir an önce düzeltilmesini istiyorum” diye dert yandı. Duisburg Gaz ve Elektrik İdaresi basın sözcüsü Thomas Nordiek de, Kenan Saban’ın bozuk gaz saati ve gönderilen yüksek miktardaki fatura ile ilgili şikayetinin detaylı bir şekilde araştırıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!