Bozdağ Tuana’nın babasını ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Bozdağ Tuana’nın babasını ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2013 15:28

Hürriyet’in gündeme taşıdığı 6 yaşındaki küçük Tuana, Ankara’daameliyat masasına yatmadan önce Başbakan YardımcısıBekir Bozdağ Berlin’de Tuana’nın babasını evinde ziyaret etti.

Haberin Devamı

BERLİN Charite Hastanesi doktorlarının ikinci bir görüş alınmasına izin vermeden bacağının kesilmesi için dayattığı 6 yaşındaki Tuana bugün Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı klinikte ameliyat olacak.

Hacettepe doktorları, küçük Tuana’nın bacağını tamamen kesmek yerine tümörün bulunduğu kemiği kesip alacak. Yerine de platin takacak.

İki gün boyunca Berlin’de temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Cumartesi akşamı Tuana’nın babası Selim Adanur’u Kreuzberg’deki evinde ziyaret etti.

Ziyarette Bozdağ’a, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ile Başkonsolos Ahmet Başar Şen de eşlik etti.

HASTANEYE DE GİDECEK
Selim Adanur’dan Tuana’nın sağlık durumu ve Charite Hastanesi’nde yaşananlarla ilgili bilgi alan Bozdağ, “Hastaneler ve doktorlar insanların sağlığı için varlar. Bacak kesmek, insan için önemli kararlardan biri. Kimse ‘Ben söyledim, yapacağım’ yaklaşımında bulunamaz. Bu, doğru değil. Her zaman uzman doktorların da görüşü alınmalı” dedi. Selim Adanur’a Ankara’da her türlü desteği vereceğini kaydeden Bozdağ, küçük Tuana’yı hastanede de ziyaret edeceğini belirtti.

HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR
Baba Selim Adanur, Bozdağ ziyaretinin ardından, “Kızımın durumunu haber yaparak, bize büyük destek sağlayan Hürriyet’e teşekkür ederim. Başbakan Yardımcımızın bizi ziyaret etmesi bana mutluluk ve şeref verdi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu Başkanlığı her zaman yanımızda. Bize çok destek oldular“ dedi.

Selim Adanur dün Berlin’den Ankara’ya kızının yanına uçtu.

Başka doktorların görmesine izin verilmemişti
BACAĞINDA tümör bulunan küçük Tuana’nın başka doktorlar tarafından muayene edilmesine Charite doktorları izin vermemişti.

Baba Adanur’un ikinci görüş istemi üzerine ise doktorlar, gençlik dairesini devreye sokarak baba Selim Adanur’dan velayeti almak istemişti.

Berlin Aile Mahkemesi ise doktorların ve gençlik dairesinin talebini reddederek, Tuana’nın başka bir doktor tarafından da muayene edilmesine karar vermişti.

Bunun üzerine Baba Selim Adanur kızını tedavi etmek üzere yaklaşık bir ay önce Ankara’ya götürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!