Boyalı saça kına maskesi olur mu

Güncelleme Tarihi:

Boyalı saça kına maskesi olur mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2009 00:00

Güzin ablacığım, sizin bu güzellik ve bakım tariflerinize bayılıyorum. Bunu sık sık da tekrarlamanızı istiyorum. Çünkü gerçekten doğal bakım öneriyorsunuz, bizleri bu konuda bilgilendiriyorsunuz. Masrafsız ve kolay yöntemler veriyorsunuz.

Haberin Devamı

Benim sorunum da saçlarımla ilgili, çünkü saçlarım çok zayıf ve dökülmeye yatkın. Üstelik erkenden tek tük beyazlar da başladı ve ben sık sık boya da yaptırmak istemiyoruml. Bir süre önce bir okurunuza kına maskesi önermiştiniz. Ben bu formülü kaybettim, acaba bir kez daha benim ve ilgilenenler için yazabilir misiniz? Bir de benim saçımda boya olduğu için, zarar verebileceğini söylüyorlar. Gerçekten boyalı saça kına zarar verir mi? Kısacası, kına maskesini önerir misiniz? Önerilerinize ihtiyacım var, acele cevap bekliyorum.


Rumuz: Almanya'dan yardım lütfen


Sevgili kızım. Senin için bu formülü bir kez daha yazacağım ama, önce boyalı saçlara kına uygulanmasının zor olduğunu hatırlatayım. Boyanın üzerinden hiç değilse bir, iki ay geçmesi gerekiyor. Yani saçın dip kısımlarında boya kalmamalı. Boya ile kına birleştiğinde saçları kırabilir. Zararlı olabilir. Ayrıca kınanın tutmadığı da bir gerçek. İyilik yapalım derken, kötülük yapmış oluruz. Bu nedenle bir süre saçlarını boyatmadan beklemeli, öyle kına yapmalısın. Kınadan sonra da yine eğer tekrar boyaya dönmek istiyorsan, saçlarını boyatmadan uzun süre beklemek gerekir. Bunun dışında kına gerçekten saçlar için son derece yararlı, onlara güç ve hacim veren, gürleştiren, dökülmesini önleyen ve muhteşem kızıl parlaklık sağlayan doğal bir maddedir. Özellikle şu şekilde uygularsan:

Haberin Devamı

300 gr. kına, bir çay bardağı iyi cins zeytinyağı, önceden kaynatılmış birkaç soğan kabuğu suyu, bir yumurta, bir miktar demlikte kalmış çay suyu. Koyu renkte olmasını istiyorsan ceviz yaprağı kaynatıp bunun suyunu da eklemelisin. Bütün bunları koyu bir bulamaç haline getirip, akmayacak bir kıvamda, saç diplerinden başlayarak bütün başa sürersin. Saçlarını bir naylon torbayla bağlar, en az 2-3 saat bekletip, daha sonra sıcak suyla kınayı akıtırsın. Bunu ayda bir uygulamakta yarar vardır. Ancak daha önce de söylediğim gibi sarı saçlılar, ya da çok yoğun beyaz saçlılara önerilmez. Aksi halde, kırmızıya yakın bir renk elde edilir. Pek hoş durmaz. Yine de bu renk son zamanlarda moda oldu ya, o da başka.

Haberin Devamı

Gözlerimin önünde ihanetin acısını yaşadı


GÜZİN Ablacığım; her sabah çayımı yudumlarken Hürriyet’i ve de özellikle köşenizi okuyorum. Bazen hayretler içinde kalarak bazen mutlu olarak... Ama anlayamadığım bir şey var. Nedir bu evli erkeklere merak…


Bekar erkeklere ne olmuş anlamıyorum, anlayamayacağım da sanırım. Ben 23 yaşında nişanlı bir genç kızım. Köşenize bakıyorum, bir genç kız henüz 19 yaşında ve 39 yaşında evli barklı bir adama aşık. Üstelik nasıl bir cesarettir ki evine bile gidebiliyor.


19 yaşındasın, çok da küçük değilsin, düşün taşın. Üstelik kendin söylüyorsun “adam beni kullanıyor” diye. Ben bu konularda o kadar hassas oldum ki ablacığım artık bu tür şeyleri okuduğum zaman isyan etmek, bağırmak geliyor içimden. Evet ben yaşamadım bunları ama biricik canım, bir tanem, anneciğim yaşadı. Babamın ihanetini öğrendiğinde yaşadıklarını gördüm. Gözlerimin önünde acısına tanık oldum. O ağladı, ben de ağladım. Onunla birlikte acı çektim. Bu yüzden asla affedemiyorum bu insanları.

Haberin Devamı

RUMUZ: CANIM ANNEM


Ah benim canım kızım, bu ne büyük bir acıdır bilmez miyim. Benim canım, dünyalar güzeli annem de iki kez aldatılmanın acısını yaşadı. Gerçek babam onu bir başka kadın için terk edip gittiğinde, ben 3 yaşınday-mışım. Bu ihaneti belki de çok genç olduğu için kendisini bana adayıp, atlatmış. Ama asıl acıyı, aşık olup evlendiği ikinci eşi, yani benim de baba olarak kabul ettiğim, mimar eşi, bir caz şarkıcısı ile onu aldatıp, 35 yaşındayken terk edip gittiğinde yaşadı.


İşte o acıyı, biz de anne- kız birlikte yaşadık. Senin gibi biz de birlikte ağladık, birlikte mutsuz olduk. Hem de aylar boyunca…


Annemin acısını anlatmam mümkün değil. Çünkü o hanım, anneme telefon edip “kocan şimdi koynumdan çıktı” diyebilecek kadar acımasızdı. Ben de bunları ömrüm oldukça unutmayacağım, unutamam. Bu yüzden seni çok iyi anlıyorum, hak veriyorum. Belki de bu nedenle evli bir erkeğin hayatına giren, onun eşine böylesine acılar çektiren kadınlara, ben de tüm hoşgörüme rağmen katlanamıyorum. Hem de sevgiye karşı saygım sonsuz olsa da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!