‘Boşanmış erkek’ diye istemediler

Güncelleme Tarihi:

‘Boşanmış erkek’ diye istemediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2009 00:00

SEVGİLİ Güzin ablacığım. Ben uzun yıllardır Almanya’da yaşayan, çalışan ve hayatını kazanan bir gencim.

Haberin Devamı


33 yaşındayım ve 4 yıl kadar önce ilk eşimden boşandım. İlk günden beri geçinemiyorduk zaten. Çocuğumuz da yoktu. İkimiz de boşanmanın en hayırlısı olacağını düşündük ve ayrıldık. Fakat tabii ki, herkes gibi ben de hayatımı yeniden kurmak ve evlenmek istiyorum.
Burada sevdiğim ve beğendiğim bir kız var. Benden 6 yaş küçük. O orta halli bir ailenin kızı. Meslek sahibi iyi bir kız. Biz aramızda hemen evlenmeyi planladık. Ancak, bizim planlarımız ne yazık ki dilediğimiz gibi olmadı. Çünkü bu genç kızın ailesi beni boşanmış, diye istemediler. Zaman zaman kadınların dul oldukları için istenmediklerini duymuştum ama böyle bir şeyin başıma geleceğini hiç düşünmemiştim. Eşimle ailemin zoruyla evlendiğimi, zoraki bir evlilik yaptığımızı, üstelik eşimin memlekette kalıp benim ise burada çalıştığımı, onlara para gönderdiğimi hemen herkes biliyor. Ama gelin görün ki, bunu sevdiğim kızın ailesine anlatamıyoruz. Beni görmek bile istemediler. Kızlarını istemeye gitmemi bile kabul etmediler. Bu duruma çok üzülüyorum. Çünkü hayatımda ilk defa anlaşıp, mutlu olabileceğimi hissettiğim bir genç hanımdı o. O da benimle aynı duyguları paylaşıyor, ve çok üzülüyor. Son derece saygılı bir ilişki sürdürüyoruz. Ayrılmak da istemiyoruz. Ne yapmalıyız, bize akıl verin.

RUMUZ: SUÇ BENDE Mİ?

Maddi durumu yerinde, olgun, aklı başında, meslek sahibi bir genç adamsın. Sevdiğin hanımla çok da iyi anlaşıyormuşsunuz. Bu aile daha ne istiyor?. Çocuğun olsaydı belki bir sorun olabilirdi aranızda. o halde, senin evlenmiş ayrılmış olman, bu kadar önemli mi? Bugün artık gençler çok iyi gitmeyen evliliklerini noktalayıp, hayatlarını kendilerini mutlu edebileceğine inandıkları biriyle, yeniden kurmayı düşünebiliyorlar. Aileyi ikna etmek için, tüm cesaretini toplayıp, mutlaka git ve karşılıklı konuş, onlara kendini tanıt, kızlarını mutlu etmek için elinde her türlü imkanın olduğunu belirt. İlk eşinden, karşılıklı anlaşarak ayrıldığınızı, ikinizin de aile baskısıyla evlendiğinizi anlat onlara. Belki insafa gelirler.
Onları ikna edebilecek bir yakınınız yok mu ? Seni çok iyi tanıyan , akıllı fikirli, ağzı laf yapan, onları ikna edebilecek bir yakınınız yok mu ? Onu da al yanına, birlikte gidin hatta.. Sevginiz için sonuna kadar mücadele edin bu aileyle..Aklım almadı, boşanmışsan ne olmuş? Dünyanın sonu değil ya...Bugün o kadar çok boşanma yaşanıyor ki artık? kimse evliliğine güvenmemeli bence?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!