Borussia Dortmund cepten yedi.: 1-1

Güncelleme Tarihi:

Borussia Dortmund cepten yedi.: 1-1
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2011 17:29

Nuri Şahin'li Bundesliga lideri Borussia Dortmund, Kaiserslautern deplasmanında 1-1 berabere kaldı. Dortmund önce attı, ama son dakikada Kaiserslautern'in golüne engel olamadı.

Haberin Devamı

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 22. haftasında Borussia Dortmund deplasmanda bir puan bıraktı. Bundesliga'da açık ara puan farkıyla zirvede yer alan Borussia Dortmund sezonun ikinci yarısında cömertçe puan dağıtmaya başladı. Sakatlığı nedeniyle Güney Kore karşısında oynamayan milli oyuncumuz Nuri Şahin'in 90 dakika oynadığı maçta Dortmund, ligde zor günler yaşayan Kaiserslautern'e takıldı, ve son 2 haftada 4 puan bıraktı. Dortmund, takipçileri Bayer Leverkusen'in Frankfurt'ta 3-0 ve Bayern Münih'in de evinde Hoffenheim karşısında 4-0'lık farklı bir skorla kazanmasının ardından aldığı bu beraberlik ve bir puanla 52 puana yükseldi. İkinci Bayer Leverkusen ile fark 10'a, üçüncü Bayern Münih ile ise 13'e indi.

Maçın ilk yarısında üstün olan ve iki şutu direkten dönen Dortmund ikinci yarıda da atak bir oyun gösterdi. 83 kez topla oynayıp topla en fazla oynayan futbolcu olduğu karşılaşmada Nuri Şahin takımını golünü hazırlayacıları arasında yer aldı. 82. dakikada Alman milli Sven Bender Dortmund'u şık bir vuruşla 1-0 öne geçirdi. 85. dakikasında Dortmund'un defans oyuncusu Neven Subotic ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. 10 kişi kalan rakibi karşısında baskı kuran Kaiserslautern'in beraberlik golü ise 90. dakikada genç futbolcusu Jan Moravek'ten geldi.: 1-1. Sahası Fritz Walter Stadı'nda lider Borussia Dortmund karşısında son dakikada beraberlik sevinci yaşayan Kaiserslautern puanını 23'e yükseltti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!