Bombalı valizler Köln’den alınmış

Güncelleme Tarihi:

Bombalı valizler Köln’den alınmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 00:00

Koblenz ve Dortmund’da ele geçirilen bombalı valizlerin Köln’deki bir mağazadan satın alındıkları belirlendi.

Haberin Devamı




Bomba Paniği
Almanya’nın Dortmund ve Koblenz kentlerinde biri trende diğeri de garda bulunan bombalı valizlerin Köln’den satın alındıkları ortaya çıktı.

Çin malı valizlerin Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti’nde sadece Köln merkez tren istasyonunun yakınında bulunan bir mağazada satıldığının belirlenmesi üzerine bombacıların Köln veya yakın çevresinde yaşadıkları ihtimali güçlendi.

İçinde bomba yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu valizlerin satıldığı mağazadaki yetkililer, söz konusu valizlerin sağlam ve ucuz olduğunu belirterek, "Burada günde bir çok valiz satıyoruz. Bu valizler hesaplı ve sağlam. Gerçi son günlerde bunlardan az sattık. Ama buna rağmen kimlere sattığımızı bilmiyoruz" dediler.

Trene sabotaj

Karlsruhe kentinde bulunan Federal Başsavcılık, garlarda bulunan bombalarla ilgili olarak terör olayı olabileceği gerekçesiyle yürüttüğü soruşturma kapsamında, bombalı valizlerde nişasta bulunduğu bildirdi.

Açıklamada, olası bir patlama ile birlikte çevreye yayılacak nişastanın insanlarda kimyasal bir saldırıyla karşı karşıya bulundukları korkusunu vermesinin amaçlanmış olabileceği kaydedildi. Bu arada Almanya'da bir hızlı trene sabotaj girişiminde bulunulduğu bildirildi.

Hannover polisi, Berlin ile Hannover arasındaki raylara beton bloklar konulduğunu, bir ICE treninin çarptığı bu beton bloklarının çevreye savrulduğunu açıkladı. Olayda yaralanan olmadığı ve trende hasar meydana gelmediği belirtildi.

GÖZLER KEUP CADDESİ'NE ÇEVRİLDİ

Bombacının Köln’den olma ihtimali üzerine gözler bu kez 2004 yılında bir bombanın infilak ettiği Keup Caddesi'ne çevrildi. Köln’de Türkler'in yoğun olarak yaşadığı caddede 20 kişinin yaralanmasına neden olan bombanın da son derece ustalıkla hazırlandığını belirten uzmanlar, profesyonel bombacıların aynı kişi ya da kişiler olabileceğinden kuşkulanıyorlar. Robot resimleri çizilen Keup faillerinin hala yakalanamamış olması da kuşkuları güçlendiriyor.

ESNAF TEPKİLİ

Bombalama olayıyla büyük bir şok yaşadıklarını belirten cadde sakinleri, "Eğer bu olaylar arasında bir bağ varsa bu bombacının hala aktif olduğunu gösterir. Hepimiz endişeliyiz. Failler hala bulunamadı. İmajımız yeni yeni düzeliyor.

Herkes buraya korkarak geliyordu" dediler.
Keup Caddesi sakinleri ve esnaflarından İlker Yıldırım (33), Ali Aker (36), Ali Yüksel (44), İbrahim Süslü (55) ve Yalçın Bayraktar (43) terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyleyerek, "Biz bombanın acısını uzun süre çektik. Hala çekiyoruz.

İki yılı aşkın bir süredir bekliyoruz. Hala bu suçu işleyenler bulunamadı. Olaylar arasında bağ olup olmadığını bilmiyoruz. Ama eğer bağlantı varsa ve failler yakalanırsa bu bizim için en büyük ödül olur" şeklinde konuştular.

Tuncay YILDIRIM - Mesut ZEYREK / KÖLN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!