BOMBACI TESLİM OLDU

Güncelleme Tarihi:

BOMBACI TESLİM OLDU
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 11:21

ALMANYA'nın güneyindeki iki kentte bir dizi bombalı eylemlerde bulunduktan sonra Viernheim'daki evine sığınan 44 yaşındaki saldırgan, polisle 24 saatlik pazarlıktan sonra bu sabah saat 10.00'da teslim oldu.

Haberin Devamı

Fotogaleri: PATLAYICILARLA DEHŞET SAÇTI

Özel tim tarafından evi abluka altına alınan bombacı, evine saklanmadan önce aynı semtte bulunan bir eve ve 8 kilometre uzaklıktaki Weinheim kentindeki bir başka eve daha patlayıcı maddeler atmıştı. Silah hastası olduğu bildirilen saldırganın, eylemleri sırasında gaz maskesi ve askeri kıyafet taşıdığı öğrenildi.

DÖRT KİŞİ YARANLANMIŞTI
Ardından evin karşısındaki bir marketin bodrum katına kaçtı. Viernheim'da 1 kişi, Weinheim'da ise 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre kimliği belirsiz Alman polisi aradı ve patlamaları gerçekleştirdiğini bildirildi. Özel tim bölgeyi çember altına aldı. Kimliği belirsiz kişiyle irtibata geçerek ikna etmek için yoğun uğraş verdi.

GÖRGÜ TANIKLARI
Bu arada bölgede yaşayan görgü tanıkları patlamalardan sonra şoka girdi. İsminin Jöst olduğunu belirten 62 yaşındaki görgü tanığı sabah erken saatlerde önce bir patlamayla uyandıklarını ardından birkaç kez silah sesine benzer sesler duyduklarını söyledi. Bir başka görgü tanığı ise patlamayı gerçekleştiren şahsın gaz maskeli ve kamufulajlı olduğunu belirterek, “Sabah 06.00 suları gibiydi. Birden birkaç patlama sesi geldi. Çocuklarım ve sşim çok korktular. Ardından 5-6 kez silah sesi duyuldu. Ne olduğunu anlayamadan kendimizi korumaya aldık“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!