Böhmer eğitim hamileri ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

Böhmer eğitim hamileri ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 22:19

Federal Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanlığınca desteklenen 'Eğitim hamiliği' projelerini öven Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer “Hamiler sayesinde göçmen kökenli ailelerin çocuklarının eğitimdeki başarısı artacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Federal Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanlığı Müsteşarı Hermann Kues, Teknik Müze Müdürü Dirk Böndel ve proje yöneticilerinin hazır bulunduğu Teknik Müze'deki toplantıda konuşan Böhmer, uyumda Almanca'nın önemine değinirken yuvaların Almanca öğrenme konusunda önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Göçmen ailelerinin çocukları arasında yuvaya gidenlerin, lise eğitimi ve meslek öğrenimi alanların oranının henüz istenilen seviyeye ulaşmadığını hatırlatan Böhmer, hamilik projeleri sayesinde bu eksikliklerin giderileceğini umduğunu söyledi. Böhmer, eğitim ve uyumun birbiri ile bağlantılı olduğunu da söyledi.

EĞİTİMLERİNDE REHBERLİK
Eğitim hamilerinin çalışmaları ile göçmen göçmen kökenli çocuklarının eğitim almalarının kolaylaşacağını söyleyen Federal Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanlığı Müsteşarı Hermann Kues “Hamiler göçmen kökenli çocukların eğitimlerinde, ev ödevlerinde ve Almanca öğrenmeleri konusunda büyük katkı sunuyorlar. Onların katkıları sayesinde göçmen kökenli çocuklar eğitimde daha başarılı olacaktır” dedi. Toplantıda hazır bulunan proje yöneticileri de yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Almanya'nın çeşitli kentlerinde başlatılan Eğitim Hamiliği projeleri ile göçmen kökenli çocuklara gönüllü olarak eğitim alanında rehberlik yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!