Böhmer: Birlikte hareket edelim

Güncelleme Tarihi:

Böhmer: Birlikte hareket edelim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 21:52

Federal Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumu Devlet Bakanı Maria Böhmer, göçmen kökenli dernek ve cemiyetlere dönük işbirliği çağrısını yineledi.

Haberin Devamı

Maria Böhmer, Alman İkinci Televizyonu'nda (ZDF) dün sabah katıldığı 'Sabah magazini' programında, hükümetin hayata geaçirmeyi planladığı Göç Yasası'nın hedefinin bu ülkede yaşayan 15 milyon civarında göçmen kökenli insananın daha iyi uyum sağlaması olduğunu savundu.

Başbakan Angela Merkel'in 12 temmuzda yapacağı 2'inci Uyum Zirvesi'ne davetli olmadıklaır halde bazı kişilerin 'Biz Böhmer'in yanında figüran olarak durmak istemiyoruz' şeklindeki açıklamalarını yadırgadığını söyleyen Böhmer,bi kişilerin belki davet edilmedikleri için öfkeden öyle konuştuklarını da dile getirdi.

Devlet Bakanı Böhmer, 'Ben şunu çok açık bir biçimde söylüyorum: Uyum Zirvesi'ne katılan insanları çok ciddiye alıyoruz. Onların önerilerini de değerlendiriyoruz. Bu insanların görevi sadece danışmanlık değil. Buraya gelecek insanların Almanya'da daha rahat hareket edebilmesi için birkaç kelime Almanca bilmesinin nesi kökü? Bu bir bariyer değil, bir yardımdır. Buradaki cemiyetlerin ve derneklerin de bizim gibi bu insanların daha kolay ve daha iyi uyum sağlamalarından yana olduğunu biliyorum. Önemli olan esiklikleri gidermektir. İkinci ve üçüncü nesil nesil göçmenlerin hala dil sorunu olması kabul edilemez. Göçmen kökenli gençlerin yüzde 40'a yakınının hiçbir mesleki kalifikasyonu yoktur. Bunu değiştirmek gerekir. İşte bunun için de birlikte hareket etmeliyiz. Bu alanda somut önerilerde bulunuyoruz. Ulusal Uyum Planı'nda bu alında somut projeler var. Boykot etme yerine birlikte çalışılmalı ve birlikte hareket edilmeli' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!