BND ajan arıyor

Güncelleme Tarihi:

BND ajan arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 13:51

Almanya Federal Haber Alma Servisi (BND), kurumdaki nitelikli iş gücü açığını kapatmak için farklı ve ilginç bir kampanya başlattı.

Haberin Devamı

SOSYAL medyadan casusluk filmlerinden tanınan gizemli görseller, animasyonlar, sözler ve müzikler paylaşan BND, ayrıca sokaklara astığı afişlerle genç ve yetenekli iş gücüne ulaşmaya çalışıyor. Büyük puntolarla ‘Teröristleri arıyoruz’ yazan afişlerde biraz daha küçük puntolu yazıda ise “Onları bizimle birlikte bul” ifadesi yer alıyor. Bir başka afişte ise “Düşünün, BND tarafından aranıyorsunuz” yazıyor. Kampanya kapsamında önce Bonn ve Berlin’deki reklam panolarına afişler asılacak, bu iki kenti Münih ve diğer kentler izleyecek. Bu alışılmışın dışında kampanyayı tanıtan BND Başkanı Bruno Kahl, Almanya genelinde diğer sektörlerde olduğu gibi kendi teşkilatlarında da nüfusun yaşlanmasının getirdiği demografik sorunlar nedeniyle nitelikli personel sıkıntısı yaşandıklarını söyledi. Kahl, “Yaşı geldiği için aramızdan ayrılanların sayısı, işe yeni başlayan gençlerden daha yüksek” dedi. 15-35 yaş grubuna ulaşmak istediklerini belirten Kahl, çalışma koşullarını ise şöyle anlattı: “BND’de çalışmak için başvuranlar uzun ve zahmetli güvenlik kontrollerinden geçiyor. Çalışırken cep telefonu kullanımı yasak, evden çalışmanın mümkün değil ve BND çalışanları serbest piyasadan daha az kazanıyor. Ayrıca, yaptığınız işle gurur duysanız da evde, ailede veya arkadaş çevresinde işinizle ilgili hiçbir şey anlatamazsınız.” BND’de farklı eğitim seviyeleri gerektiren 450 ayrı meslek dalında çalışmak mümkün.

BND ajan arıyor
LOGO DA DEĞİŞTİ
DW Türkçe’nin haberine göre BND logosunu da değiştirerek Almanya’daki diğer devlet kurumlarından farklı bir logo kullanmaya başladı. Dış istihbarat teşkilatının yeni logosunda Almanya’nın sembolü olan, kanatları ve gagası açık, başı sağa çevrili Federal Kartal’ın yuvarlak hatlara kavuştuğu görülüyor. BND, bir animasyonla tanıttığı bu logosuyla dünyaya açık, gereken ağlara sahip, gizli, dijital, koruyucu, demokratik ve titiz olduğu mesajını veriyor. Yeni logodaki kartalın gövdesindeki yuvarlak bölümün Federal Meclis’e benzetilerek demokrasinin koruyucusu olduğuna da gönderme yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!