Bizimle şov yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Bizimle şov yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 10:21

Neonaziler tarafından öldürülen Mehmet Kubaşık’ın eşi Elif Kubaşık, Berlin’de katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’a sitem etti:

Haberin Devamı

ALMANYA’da NSU örgütü tarafından öldürülen Mehmet Kubaşık’ın eşi Elif Kubaşık, Berlin’de yaklaşık 250 kişinin katıldığı bir toplantıda konuştu. 17 Nisan’da başlayacak NSU davasının tüm duruşmalarına katılacağını belirten Kubaşık, “Umarım mahkeme gerekli cezayı verir. Vermediği taktirde davanın peşini bırakmayacağım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğim” dedi.

ALMANYA BİZE HAKSIZLIK YAPTI

Kubaşık, NSU kurbanları ve Federal Hükümet arasında arabuluculuk görevi üstlenen Barbara John’un da bulunduğu toplantıda, şunları söyledi: “Polis bizim aramızda ve çevremizde katili aradı. Eşimi mafya gibi gösterdi. Köpeklerle evimizde ve arabamızda arama yaptı. Suç delili aradı. Komşularımız ‘Alman polisi burada delil arıyorsa demek ki bunlar suçlu’ dedi. Bize böyle baktılar. Polisin tavrı yüzünden ben kocamın acısını yaşayamadım. İçim buz tuttu. O buz yeni yeni eriyor.”

GEREKLİ YARDIM


“Türkiye’nin Essen Başkonsolosluğu’na yardım etmeleri için gittim. Onlar da ‘Polis eşinizin uyuşturucu mafyası kurbanı olduğunu düşünüyor. Bu yüzden biz size yardım edemeyiz’ deyip beni terslediler. Şubat ayında Cumhurbaşkanı bizi davet etti. Davete gittiğime pişman oldum. Yanımızda çok az kaldı. Bizimle konuşmadı. Bir konuşma yaptı. Gazetecileri içeri aldı. Resimler çekildi. Sonra da gitti. Sanki şov yaptı. Oysa eski Cumhurbaşkanı Wulff bizimle çok yakından ilgilenmişti. Çok samimiydi. Bizimle ağladı, yanımızdan ayrılmadı.”

HÜRRİYET ALINMALI FERDA


Ataman’ın yönettiği toplantıda konuşan Kubaşık’ın avukatı Carsten İlius ise mahkemenin Türk basınına tavrını eleştirdi. İlius, Türklerin öncelikle Hürriyet’ten bilgi aldığını, bu nedenle mahkeme salonuna alınması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!