Bizde sorun olmaz

Güncelleme Tarihi:

Bizde sorun olmaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 14:14

Baden Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann, din özgürlüğünün insan haklarının temel şartı olduğunu, bu nedenle eyalette sünnetle ilgili sorunun yaşanmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Baden Württemberg Eyalet Başbakanlığı tarafından bu yıl beşinci kez verilen iftar yemeğine eyalette bulunan Müslüman sivil toplum örgütü temsilcileri, Yahudi cemaati yöneticileri, ve kilise görevlileri, Eyalet Uyum Bakanı Bilkay Öney, Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı ve eşi Nilgün Arı katıldı. Tüm Müslümanların Ramazan ayını kutlayan Başbakan Winfried Kretschman, Müslüman vatandaşların eyaletin gelişmesinde ve başarısında etkili olduklarını söyledi.

Beyinlere ihtiyaç var
Sünnet konusuna da değinen Kretschmann, şöyle dedi: “Sünnet Müslümanların dini inançları gereği uygulamaları gereken bir ritüel. Baden-Württemberg Eyaleti’nde sünnet konusunda bir sorun yaşanmayacak. Din özgürlüğünün insan hakları gibi demokrasinin temel şartıdır. Din özgürlüğü hoşgörü ve farklılıkları kabul etmektir. Kültürel ve dini zenginlik bur toplum için problem değildir. Baden-Württemberg’in hedefi ekonomik ve bilimsel gelişme. Bu nedenle en iyi beyinlere ihtiyacı var. Bilgi, yüksek teknoloji, bilim akışı için iyi eğitilmiş insanlara ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle hoş geldin kültürü gelişmeli. Bu ülkeye gelen kendini buraya ait hissetmeli. Kabullenilmeli.”

Birbirimizi tanıyalım
EYALET Uyum Bakanı Bilkay Öney, ırkçılık ve düşmanlığa karşı Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi dinlerinin ortak çizgide olmalarının sevindirici olduğunu söyledi. Bakan Öney, “İftar yemekleri farklılıkları tanımak, konuşmak, düşünmek için fırsat yaratır. Birbirimizi tanıyalım, önyargılarımızı giderelim, başarılarımızı ve topluma ne kadar faydalı hizmetler verdiğimizi anlatılım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!