Bitmeyen dazlak terörü

Güncelleme Tarihi:

Bitmeyen dazlak terörü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 20:19

Almanya'nın doğsundaki Schwerin kenti yakınlarındaki Sternberg'de 15 kadar dazlak, döner büfesi işleten Türkler'in işyerini ve evini bastı. Ancak savcılık, kendilerini savunup elebaşı dazlağı döven yurttaşlarımız hakkında dava açtı.

Haberin Devamı

MECKLENBURG-Vorpommern Eyaletinin Schwerin kenti yakınlarındaki Sternberg kasabasında yaşayan Mehmet Baydur, yıllardır ırkçıların tacizi ve saldırısıyla karşı karşıya.
2000 yılında Sternberg'de Eure Grill adını verdiği döner büfesi açtığı günden beri Frank K. isimli sabıkalı neonazinin ve yandaşlarının sürekli kendisini taciz ettiğini söyleyen Baydur, "Son olarak büfeme ve evimin önünde bana saldırdılar. Kendimizi müdafaa ettik. Frank K. yaralandı. Savcılık ırkçılara değil, bize dava açtı' dedi.

HİTLER DÖVMESİ

32 yaşındaki Mehmet Baydur, Frank K.'nın bölgede tanınan, sabıkalı ve herkesin korktuğu azılı bir ırkçı olduğunu belirterek, şunları anlattı:
"Bu kişinin sırtında gamalı haç ve Hitler dövmesi var. Burayı açtığımızın ilk günü başka dazlaklarla gelip bana dövmeleri göstererek, 'Sizi burada yaşatmayız pis Türkler. Defolun gidin' dedi. Büfemin camları defalarca kırıldı. Sürekli hem biz, hem müşterilerimiz hakarete ve saldırıya uğradık. Pes etmedik, tehditlere pabuç bırakmadık. Alman dostlarımız. 'Gitmeyin, biz yanınızdayız' diye destek verdiler' dedi.

DAZLAK DÖNERCİ

Mehmet Baydur, Frank K.'nin yandaşlarıyla beraber bir pizza ve döner büfesi açarak ticari açıdan kendisini çökertmek istediğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ama tutturamadı. Benim büfeye gelen Almanları büfemin önünde 'Siz vatan hainlerisiniz. Alman büfesi varken, gidip Türk'ten alıyorsunuz' gibi sözlerle taciz etti. Sonunda daha fazla dayanamadı ve döner büfesini kapattı."

DAYAK YEDİ

Şikayetlere rağmen polisin de bir şey yapmadığını söyleyen Mehmet Baydur, "O kadar saldırıya rağmen sadece, polis sadece bir kez şikayetimizi dikkate aldı. Büfenin önüne bir günlüğüne iki polis koruma koydular" dedi.
Baydur şöyle devam etti: "Son olarak bir akşam saat 22.00 civarında büfeyi kapattık. Evin yolunu tuttuk. Bu arada Frank K. ve 15 kadar dazlak büfeye gelmiş ve temizlik yapan Alman'a nerede olduğumuzu sormuş. Biz evin önünde arabadan inerken ellerinde beyzbol ve demir sopalarla bize saldırdılar. Ben kendimi eve atmaya çalışırken kardeşim Emin, kendisine vurmak isteyen bir dazlağın beyzbol sopasını alıp Frank K.'ye vurdu. Frank K. kafasından ve ayağından yaralandı. Bunu gören diğerleri Frank K.'yi alıp apar topar kaçtılar. Biz kendimize gelmeye çalışırken, gece yarısından sonra 20 kadar özel tim polis kapıya geldi. Dazlaklar beni, kardeşimi ve o gün orada dahi olmayan işçimiz Habib Ünal'ı şikayet etmişler. Kelepçeleyip bizi götürdüler. İfademizi aldıktan sonra, olayı gören Almanlar'ın da anlattıklarını dikkate alarak bizi serbest bıraktılar. Biz de dazlaklar hakkında suç duyurusu yaptık."

BÜFEYİ YAK

Yaşanan olaydan önce Frank K.'nin G.N. adında bir başka dazlağa "Türkler'in büfesine molotof kokteyli atacaksın" emri verdiği söyleyen Mehmet Baydur, "Çocuk reddetmiş. Annesi bizi ve polisi aradı. Gidip polise ifade de verdi. Frank K. hakkında soruşturma açıldı. Olayla hiç alakası olmayan işçimiz Habib Ünal'ı polis gözaltına aldı" diye konuştu.

NPD KIŞKIRTIYOR

Frank K. ve yandaşları olaydan sonra kendini mağdur gibi gösterip ırkçı parti NPD'den yardım istedi. Bunun üzerine NPD Mecklenburg-Vorpommern Eyalet Parlamentosu meclis grubu yayınladığı ve Sternberg'de tüm posta kutularına attığı bir bildiri ile Türkleri hedef gösterdi.
El ilanlarında "Türkler terör estiriyor. Türkler ellerinde sopa ve baltalarla suçsuz, savunmasız Almanları öldüresiye dövüyor. Türkler'in saldırısına uğradıysanız bize sığınabilirsiniz" deniliyor.

SPD'yi GEÇTİ

Almanya'da aşırı sağcı neonazi yanlısı Almanya Nasyonal Demokrat Parti'nin (NPD) özellikle eski Doğu Almanya sınırları içinde oluşturulan yeni eyaletlerde gücünü artırdığı ortaya çıktı.

Son yapılan kamuoyu yoklamalarında, Saksonya'da bu hafta sonu eyalet meclisi seçimleri olsa NPD'nin yüzde 9, Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) ise sadece yüzde 8 oy alacağı saptandı. Böylece 'Halk partisi' olarak bilinen SPD, ilk kez Almanya genelinde bir eyalette aşırı sağcı NPD'nin gerisinde kaldı.

CDU ÖNDE

Aynı kamuoyu yoklamalarında, Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Saksonya'da yüzde 39, Sol Parti'nin yüzde 27 ve Yeşiller Partisi'nin de yüzde 5 oranında oy alacağı da kaydedildi.

MERKEL GÖZDE

Almanya'da başbakanı halkın seçmesi halinde Başbakan Angela Mrekel'in seçimlerde rakiplerine büyük ölçüde fark atacağı saptandı. Hatta SPD'li seçmlenlerin yarıdan fazlasının bile Merkel'i tercih ettiği ortaya çıktı.
'dimap-infratest' tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasında, Almanlar'ın yüzde 60'ının Merkel'i, yüzde 19'unun da SPD Genel Başkanı Kurt Beck'i destekleyeceği belirlendi. CDU'lu seçmenler arasında Başbakan Merkel'e destek yüzde 90'a ulaşırken, SPD'li seçmenlerin sadece yüzde 29'unun Kurt Beck'i başbakan olarak görmek istediği kaydedildi. SPD'li seçmenlerin yüzde 55'inin ise Angela Merkel'i tercih ettiği de belirlendi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!