Bisikletle kültürel değerleri keşfedecek

Güncelleme Tarihi:

Bisikletle kültürel değerleri keşfedecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 17:41

ALMANYA’da 1971 yılından beri yaşayan Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği (HAAK-BİR) Başkanı Hakkı Altıntaş, bisikletle Hamburg’dan İstanbul’a gidecek.

Haberin Devamı

Alman Devlet Demir Yolları'nda 18 yıldır makinist olarak çalışan Altıntaş, Hamburg’daki Harburg Tren İstasyonu'ndan 12 Ağustos'ta bisikletiyle İstanbul’a hareket edeceğini belirterek şunları söyledi: "İstanbul’a 10 yıl önce bisiklet turu yapmak istemiştim. Ancak bazı sağlık sorunları nedeniyle bunu ertelemiştim. Bir sendikacı arkadaşımın aracılığıyla ve çalıştığım yerde müdürün de desteğiyle bu geziyi gerçekleştirmeye karar verdim. İşyerinden 2 ay gibi bir süre izin aldım. Bu kolaylığı bana sağladıkları için onlara teşekkür ediyorum."

3.500 Euro'ya dünya turu
Altıntaş, 56 günde bisikletle dünya turu yapmayı da düşündüğünü belirterek, bunun yaklaşık 3 bin 500 Euro'ya mal olacağını ifade etti. Daha önce Almanya’dan Norveç’e bisikletle giden Altıntaş, Türkiye’ye giderken Avusturya üzerinden İtalya’ya geçeceğini, buradan da feribotla Yunanistan’a giderek, buradan Türkiye’ye giriş yapacağını kaydetti. Altıntaş, "Hem tarihi yerleri görmek hem de tatil yapmak istiyorum. Örneğin Venedik’i, Atatürk’ün doğduğu Selanik’i ve Yunanistan’ı çok görmek istiyorum. Avrupa’da yaşayan Türkler olarak Avrupa’nın değerini fazla bilmiyoruz. Kültürel değerler keşfedilmeli" diye konuştu. Altıntaş, İstanbul’dan Hamburg’a uçakla dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!