Bisikletiyle iki kıtayı gezecek

Güncelleme Tarihi:

Bisikletiyle iki kıtayı gezecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 13:03

Bisikletle Avrupa ve Asya kıtalarında tura çıkan Alman 58 yaşındaki Dietrich Lüdicke, Antalya’nın Demre İlçesi’ne geldi.

Haberin Devamı

Almanya’da telekomünikasyon firmasında çalışan Dietrich Lüdicke, 29 Mart’ta bisikletiyle Almanya’nın Leipzig kenti yakınlarındaki Halle’den yola çıktı.

Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Kosova, Makedonya ve Yunanistan’ı geçerek 25 Nisan’da Edirne’nin Keşan İlçesi’nden Türkiye’ye giriş yapan Dietrich Lüdicke, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla’yı geçerek Demre’ye geldi.

Antalya’dan Silifke’ye gidecek, oradan da Kıbrıs’a geçecek olan Lüdicke, Kıbrıs’tan dönerek Mersin, Adana, Nevşehir, Ankara’dan sonra Karadeniz kıyısını gezecek. Gürcistan, Ermenistan ve İran’ı gezecek olan Dietrich Lüdicke, İran’dan uçakla İstanbul’a gelecek ve Bulgaristan, Romanya ve Avusturya’yı geçerek Almanya’ya dönecek.

Günde 70 ile 150 kilometre arası yol yaptığını söyleyen Dietrich Lüdicke, "Geceleri hava durumuna göre çadırda veya pansiyonda kalıyorum. Toplam 16 bin kilometre yol yapacağım. Gezimin büyük bölümü Türkiye’de geçecek. Şu ana kadar 50 ülkeyi bisikletle gezdim. Türk insanı kadar konuksever, cana yakın bir ulus tanımadım. Türkiye’ye bisikletimle ikinci kez geliyorum. Türkiye çok farklı güzelliklerin olduğu bir ülke. Her yer tarih, doğa zengini. Hiçbir sorun yaşamadım. Güvenli bir ülke. Sadece Güneydoğu Anadolu’ya gitmeyeceğim. Amacım farklı ulusları, farklı kültürleri tanımak. Bu nedenle işyerimden bir yıllık izin aldım" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!