Birlikte başaralım

Güncelleme Tarihi:

Birlikte başaralım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 21:10

Stuttgart Başkonsolosluğu ile Baden-Württemberg Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa başlattığı eğitim kampanyasına Stuttgart’ta start aldı.

Haberin Devamı

Almanya'da Stuttgart Başkonsolosluğu ve Baden-Württemberg Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenledikleri “Çocuklarımız için yuvalarda ve okullarda velilerle birlikte” kampanyasının ilk çalışması Stuttgart Sommerrain Okulu'nda yapıldı. Eğitim ve Kültür Bakanı Bakan Prof. Dr. Marion Schick, Başkonsolos Türker Arı, konsolos, ataşeler, Türk ve Alman Okul Aile Birlikleri Dernekleri temsilcileri, Eğitim ve Adalet Bakanlığı temsilcileri, öğretmenler ve velilerin katıldığı toplantıda eğitim kurumları tanıdıldı. Çalışma grupları oluşturularak Türk velilerin soruları yanıtlandı. Başkonsolos Arı velilerin çocukların eğitimi konusunda önemli görev ve sorumlulukları olduğunu belirterek, “İyi yetişen insanlar, içinde yaşadıkları toplum ve dünya ekonomisi için de önemliler. Eğitimli ve meslek sahibi olmak, iyi yaşamak, toplum barışı ve mutluluk için gerekli. Çocuklarımızın iki dilli eğitim ve öğrenim görmeleri için Türk velileri okul ve öğretmenlerle sıkı dialog kurmaya davet ediyorum” dedi.

Bakan Prof. Marion Schick “Alman eğitim sistemi karmaşık olmasına rağmen başarı için birçok alternatif sunuyor. Bu sistemi tanınmıyorsa eğitim uzmanlarından bilgi alınmalı. Çocuklara en iyisini verelim. Birlikte başarılım” diye konuştu.

Eğitim Ataşesi Meriç Gök çift dilli eğitimin önemi ni belirten bir konuşma yaptı. Gazeteci Cüneyt Özadalı’nın yönettiği toplantıda “Başarı ilçin velilerle birlikte” eğitim projesi temsilcisi Feray Şahin, Württemberg Türk Okul Aile Birlikleri Federasyonu Başkanı Gülten Aysel, Alman Veli Vakfı Başkanı Elke Picker “Okul ve yuvalarda velilerin hak ve sorumlulukları”, Eğitim Bakanlığından Meyer Elmenhorst ve yuva öğretmeni Funda Kılıç “Yuvada eğitim ve öğretim”, Okul rektörü Ruth Möller ve öğretmen Reşat Akdoğan “İlkokulda eğitim”, Sağlık Dairesinden Karl Heinz Schick ve Psikolojik Danışma Merkezinden Hülya Mollarar “Okul öncesi dönem ve çocuğun gelişmesi” konularında velilerin sorularını yanıtlayarak danışabilecekleri merkezler hakkında bilgiler verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!